E-Tholos

Σχετικά με εμάς

Η ζωή και το έργο του Ελευθέριου - Μαχάων.

Ο Ελευθέριος Μακριδόπουλος- Μαχάων, γεννήθηκε στο Ίλιον Αττικής το 1979 και τελειώνοντας το γενικό λύκειο μπήκε εθελοντής στις ειδικές δυνάμεις. Έκτοτε ακολούθησε πολλά σεμινάρια και εκπαιδεύσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στον τομέα άμυνα, ασφάλεια και διάσωση.

Το 2006 ξεκίνησε αποστολές διάσωσης σε ειδικές αντιπειρατικές και αντιτρομοκρατικές μονάδες, εργαζόμενος για ελληνικές αλλά και ξένες εταιρείες με πλήρη επιτυχία. Μαχάων είναι το όνομα που του δόθηκε από τη δασκάλα και συνοδοιπόρο του, Αλκίππη Μαρία Μαραγκού.

 Ο Μαχαων είναι γιός του Ασκληπιού και της Ηπιόνης που συνόδευε τους Έλληνες στην μάχη της Τροίας, που έγινε για την ωραία Ελένη που όπως ετυμολογείται είναι το θείον κάλλος. Ο Μαχάων διακρίθηκε στην Τροία για την πολεμική του αρετή και την ιατρική του δεινότητα, ενώ όπως σημειώνουν οι αρχαίοι σχολιαστές του Οµήρου οι συµπολεµιστές του τον αγαπούσαν πολύ καθόσον ο Μαχάων τους βοηθούσε στη µάχη, τόσο πολεµοντας τους εχθρούς όσο και περιθάλποντας τους τραυματίες.  Ο στίχος από τον ορφικό ύμνο του Άρεως, θεού του πολέμου, (’Αλλάξας ἀλκὴν ὅπλων εἰς ἔργα τὰ Δηοῦς) είναι ο στίχος που τον αντιπροσωπεύει ως Μαχάων, έχοντας επιτυχώς λοιπόν φέρει εις πέρας πάνω από 40 αποστολές διάσωσης στην εμπόλεμη ζώνη. 

Από νεαρή ηλικία έδειξε ενδιαφέρον για τα κοινωνικά δρώμενα και μαζί με ομοιοδονούμενους το 2006 ίδρυσε τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ελλήνων Έρευνα. Βασικός στόχος ήταν να διεγείρουν το ενδιαφέρον των πολιτών, να ανακαλύψουν μαζί τις ανάγκες, να βρουν τρόπους εφαρμογής των οραμάτων και να αναλάβουν μαζί τις ευθύνες διότι ως πολίτες έχουμε εκτός από απαιτήσεις και υποχρεώσεις. Οι βασικές υποχρεώσεις μας είναι να δημιουργούμε τις συνθήκες του μέλλοντος μας.

Το 2015 για να τιμήσει το έργο και τον αγώνα του Στρατηγού Γεώργιου Αϋφαντή, ενός  σύγχρονου ήρωα με δώδεκα χρυσά παράσημα από ανδραγαθίες στον πόλεμο, αλλά και έναν σπουδαίο διαφωτιστή της σημερινής Ελλάδας, αφού με τις ομιλίες και τα βιβλία του ενημέρωνε τους Έλληνες για τον δρόμο και τις επιλογές τους. Η μεγάλη καρδιά και το ευρύ σθένος του στρατηγού για τα Άγια αυτά χώματα, για τη μητέρα πατρίδα, αλλά και για την μητέρα του την ίδια και όλους τους ήρωες του γένους, υπήρξε για τον Ελευθέριο φάρος, μέντορας και πατέρας. 

Με αυτές τις αρχές και τα πρότυπα πάνω από 10 χρόνια τώρα ερευνά σύγχρονες και  αρχαίες τεχνικές, για την κάθαρση της ψυχής και του σώματος. Παράλληλα σπουδάζει και εκπαιδεύεται για την επαναφορά μιας αρχαίας βιοενεργειακής μεθόδου του Ασκληπιείου της Επιδαύρου που ήταν χαμένη για αιώνες. 

Ως Έλληνας βοτανολόγος, όπως συνηθίζεται, ακολούθησε το τυπικό της παράδοσής μας, που πέρασε από γενεά σε γενεά και από δάσκαλο σε μαθητή. Πολλές τεχνικές αλλά και τελετουργικά δρώμενα έμειναν έτσι ζωντανά στους αιώνες και αναλλοίωτα έως και σήμερα, σε διάφορα επαγγέλματα και τέχνες, κάνοντας μας κοινωνούς και μετόχους αυτής της αρχαίας κοσμοαντιλήψεως περί φύσεως, θεών και κόσμου.

Scroll to Top