Η μέθοδος και τα στάδια για όσους ακολουθούν τον αρχαίο παραδοσιακό τρόπο και όσα δύναται να σας αποκαλύψω ως σύγχρονος Ασκληπιάδης.
Μαχάων είναι το όνομα που μου έδωσε η αγαπημένη Αλκίππη Μαρία Μαραγκού. Και το “’Αλλάξας ἀλκὴν ὅπλων εἰς ἔργα τὰ Δηοῦς” είναι κάτι που με αντιπροσωπεύει.
Οι Έλληνες βοτανολόγοι συνήθως ακολουθούμε το τυπικό της παράδοσης μας που πέρασε από γενιά σε γενιά και από δάσκαλο σε μαθητή. Πολλές τεχνικές αλλά και τελετουργικά δρώμενα έμειναν έτσι ζωντανά στους αιώνες και αναλλοίωτα έως και σήμερα σε διάφορα επαγγέλματα και τέχνες κάνοντας μας κοινωνούς και μετόχους αυτής της αρχαίας κοσμοαντιλήψεως, περί φύσεως, θεών και κόσμου.
Μια σοφή παροιμία μας λέει ότι, με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις και σε αυτό φάνηκα τυχερός, έχοντας ως καθηγητή μου στην ερευνά τον αρχαιολόγο Σάββα Καζά, στην πρακτική βοτανολογία τον βοτανολόγο Χρήστο Κοσμίδη και στην ιατροφιλοσοφία την αγαπημένη σε όλους μας χημικό μηχανικό και συγγραφέα Μαρία Μαραγκού. Το αποτέλεσμα για μένα μοναδικό, διότι κατλεχω αυτές τις γνώσεις ως βάση και τις συνδυάζω με τις πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις μου στον βιοσυντονισμό, στον καθοδηγούμενο διαλογισμό, την ύπνωση και την μέθοδο Σέντερη, την μόνη πιστοποιημένη μέθοδο μέσα από μοναδικά εργαστηριακά πειράματα, που ανοίγει νέους ορίζοντες στις ανθρώπινες δυνατότητες σε πνευματικό, δημιουργικό και κοσμικό επίπεδο.
Οι γνώσεις και οι συναντήσεις αυτές με όλους αυτούς τους αξιοσημείωτους ανθρώπους, αλλά και πολλούς άλλους, με οδήγησαν στο να ζήσω από κοντά τα πρώτα βήματα αναβίωσης μια αρχαίας τεχνικής που ονόμασα Επιδαυρείν. Η παράδοση, η έρευνα, ο πειραματισμός και εν τέλει η ανακάλυψη με βοήθησαν στην αναβίωση αυτής της Ασκληπιείας τεχνικής, την οποία χρησιμοποιώ εδώ και καιρό με σπουδαία αποτελέσματα.
Επισήμανση
Το πρόγραμμα παρουσιάζεται περιληπτικά, αλλά πολλές ασκήσεις δεν αναφέρονται καθόλου, επίσης δεν αναφέρονται οι δοσολογίες και τα συντάγματα των βοτάνων και η ειδική δέσμη τεσσάρων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας τετραδυνάμων μεθόδων που θα παρασκευάζονται από βιολογικές δυναμικές πρώτες ύλες, υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου “Διοσκουρίδη” και την εποπτεία του Αρχαιολόγου Ερευνητή και Τεχνολόγου της εφαρμοσμένης πολυδυνάμου αρχαίας βιολογικής δυναμικής διατροφής κυρίου Σάββα Καζά.
Διαδικασία της προετοιμασίας πριν την είσοδο στο Ασκληπιείον και την μέρα της επίσκεψης.
Το τελετουργικό της κάθαρσης ξεκίνα τέσσερεις ημέρες πριν την είσοδο στο Ασκληπιείον όπου ο ικέτης πρέπει να έχει έρθει σε μια κατάσταση κάθαρσης σταματώντας κατανάλωση αλκοόλ, έχοντας διακόψει κάθε φυσιοθεραπεία, λασποθεραπεία, να μην έχει κάνει ακτινολογικές και ακτινοσκοπικές εξετάσεις, υπερηχογράφημα και επεμβατικές μεθόδους έρευνας. Επίσης διακόπτοντας κάθε θεραπεία με βιταμίνες ή χρήση των συσκευών βιοσυντονισμού, είκοσι τέσσερις ώρες πριν την εξέταση.
Ο επισκέπτης σταματά τη λήψη φαρμάκων που μπορεί να κάνει, χωρίς συνέπειες για τον εαυτό του. Εξαιρούνται οι ασθενείς που λαμβάνουν ινσουλίνη και ορμόνες θυρεοειδούς, ορμονοεξαρτώμενοι και ασθενείς που λαμβάνουν φάρμακα για υπόταση και καρδιά. Ο ικέτης οφείλει να ενημερώσει τον Ασκληπιάδη σχετικά με τα φάρμακα, τη δοσολογία και πόσο διάστημα τα χρησιμοποιεί κατά την συνέντευξη του. Επίσης, απαγορεύεται αυστηρά η λήψη κάθε είδους καφέ, χυμών, βοτάνων και αναψυκτικών με διοξείδιο του άνθρακα, όπως και ισοτονικών ποτών όπως και το να καταναλώνει πικάντικα και καυτερά φαγητά. Επιθυμητό να διακόψει το κάπνισμα, εφόσον αυτό δεν του προκαλεί στρες. Τέλος, να έχει κοιμηθεί και ξεκουραστεί καλά το προηγούμενο βράδυ
Την ημέρα της επίσκεψης ο επισκέπτης θα πρέπει να έχει φροντίσει για την καλή προσωπική υγιεινή, αν είναι δυνατόν με σαπούνι με ουδέτερο pH. Δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν καλλυντικά, αρώματα και τα ρούχα και τα εσώρουχα πρέπει να είναι από φυσικά υλικά, όπως βαμβάκι, μαλλί, λινό κ.α.. Το μέτωπο, τα χέρια και τα πόδια πρέπει να είναι καθαρά και τα νύχια περιποιημένα και άβαφα. Ο ικέτης δεν πρέπει να έχει καπνίσει 6 (έξι) ώρες πριν την εξέταση. Θα πρέπει να έχει φάει 2 ώρες πριν την εξέταση, ελαφρύ γεύμα χωρίς να περιέχει λεμόνι και ξύδι. Να μην καταναλώσει σοκολάτα και εσπεριδοειδή. Να μην μασήσει τσίχλα. Να μην έρθει σε επαφή με χημικά υλικά, όπως βερνίκι-διαλύτες κλπ.. Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει κρέμα ή αλοιφή με οινόπνευμα.
Είσοδος
Πριν φτάσει στο Ασκληπιείο, την ίδια ημέρα ο ικέτης περνά από εξαγνιστήριο, έναν χώρο με πηγή, πηγάδι η και θαλασσινό νερό και εισπνέει αναθυμιάσεις βοτάνων.
Ο ικέτης φτάνοντας και περνώντας τα Προπύλαια, ακολουθεί την Ιερά Οδό, που οδηγεί στον Ναό του Ασκληπιού. Μετά τον Ναό, ο ικέτης πρέπει να σταθεί στην Ιερά Κρήνη, το νερό της οποίας χρησιμεύει για τον καθαρμό του σώματος αλλά και ως σύμβολον για ψυχικό εξαγνισμό. Εν συνεχεία προσέρχεται στο βωμό για προσφορά μελόπιτας καρπών μελιού και φρούτων.
Μετά την προσφορά μέσα στο ιερό, βλέπει τα αναθήματα και τις επιγραφές αυτών που έχουν θεραπευτεί. Στην συνέχεια οδηγείται στο δωμάτιό του έως ότου κληθεί από τον Αρχιερέα. Με τις προσευχές, τους εξαγνισμούς και τις αναίμακτες θυσίες, ο ικέτης πρέπει να περάσει από θρησκευτικές δοκιμασίες για να ενισχυθεί η πίστη του και να είναι η ψυχή του έτοιμη να πλησιάσει το Θείον.
Ανάμνηση με τον Ασκληπιάδη
Όταν ο ικέτης ολοκληρώσει το τυπικό της επίσκεψης, οδηγείται στο χώρο όπου θα φιλοξενηθεί για ξεκούραση, ενώ προετοιμάζεται για την πρώτη φάση ανάμνησης με τον Ασκληπιάδη. Κατά την συνέντευξη με τον Ασκληπιάδη ο Ικέτης αναφέρεται στο ιστορικό της ασθενείας του στα διαδοχικά στάδια της αλλά σε μια πλήρη καταγραφή ιστορικού. Η αναφορά του ιστορικού της ασθενείας φέρει την αρχαιοελληνική ονομασία Ανάμνηση.
Στην πρώτη συνεδρία γίνονται τεστ με μηχανήματα βιοσυντονισμού και με άλλα όργανα και πρακτικές μεθόδους. Μετά ο ικέτης οδηγείται στο δωμάτιό του έως ότου κληθεί για την δεύτερη φάση της ανάμνησης.
Στην δεύτερη φάση της ανάμνησης ο Ασκληπιάδης τελεί το Πρωτόκολλον Εμβάθυνσης μέθοδος μαιευτικής, μαντικής, προγραμματισμού και ύπνωσης.
Σε αυτό το σημείο σήμερα η τεχνική που ακολουθούμε είναι ο Ελληνικός διαλογισμός και η ύπνωσης όπως διατηρήθηκε από την παράδοση μας, ως ‘’εγκοίμηση’’. Αυτή η διαδικασία είναι μέθοδος κάθαρσης.
Η εγκοίμηση είναι συνδεδεμένη με την Ιερή Ιατρική του Ασκληπιού και αντανακλά ευρύτερα την αντίληψη της αρχαιοελληνικής σκέψης για την έννοια της θεραπείας. Μετά από την παραδοσιακή διαδικασία σωματικής και ψυχικής κάθαρσης, ο ασθενής- ικέτης έπεφτε να κοιμηθεί στον ιερό χώρο, αναζητώντας ένα αποκαλυπτικό όνειρο θεραπείας, μια συνάντηση με το Θείο μέσα στο όνειρο, που σηματοδοτεί την ίαση. «Ο ασθενής μετατρέπεται σε ικέτη-προσκυνητή και η αναζήτηση της θεραπείας ξεκινά πολύ πριν ακόμα φτάσει στο σημείο να περάσει στο Άβατο και να κατακλιθεί επιζητώντας το θεραπευτικό ενύπνιο».
Η πίστη οπωσδήποτε παίζει σημαντικό ρόλο. Εδώ ας θυμηθούμε και τα λόγια του ίδιου του Χριστού σε ασθενή που θεράπευσε: «Πήγαινε, η πίστη σου σ’ έσωσε» (κατά Λουκάν 17,19). Η σύγχρονη ιατρική επιστήμη έχει εντάξει αυτό το μυστήριο κάτω από τον όρο πλασέμπο , αλλά αδυνατεί να εξηγήσει ακριβώς με ποιο τρόπο ο εγκέφαλος επιβάλλεται στο σώμα. Μόνο όσοι μπορούν να δεχθούν την επίσκεψη του θεού στον ύπνο τους προωθούνται στο Άβατο, όσοι δηλαδή έχουν κατάλληλη ψυχική προετοιμασία.
Η αρχιτεκτονική του ιερού σχεδιάστηκε έτσι, ώστε να σκηνοθετεί αυτή τη σχέση του ύπνου και της θεραπείας, με το θάνατο και το πέρασμα μέσα από τη γη. Ο ικέτης αφού περάσει μέσα σε ένα σπειροειδή, υπόγειο διάδρομο της θόλου του Ασκληπιείου, οδηγείται από τους ιερείς στο Άβατο για να βιώσει την ‘’επιφάνεια’’ . Ο ασθενής κατά την εγκοίμηση του πραγματοποιούσε μια μίμηση θανάτου και αναγέννησης με τον ύπνο και απαλλαγής από τα κακά της ως τότε ζωής του με την αφύπνιση.
Οι ιερείς θεραπευτές και μάντεις ερμηνεύουν τις οδηγίες για την ολική κάθαρση που δίνει ο Ασκληπιός , κατά τη διάρκεια της εγκοίμησης, για παρασκευή συντάγματος διαφόρων βοτάνων. Μίξεις βοτάνων για να πάρει μαζί του ο ικέτης, καθοδηγήσεις των Ιερέων περί δοσολογιών των ελιξιρίων και τροφής του. Αυτός είναι ο καθιερωμένος τρόπος σκέψης ως τρόπος ζωής για να συνεχίσουν από εκεί έχοντας πλέον την ευλογία και καθοδήγηση του Ασκληπιείου. Η εγκοίμηση είναι ένα τμήμα της μυστηριακής γνώσης που χρησιμοποιείται προς όφελος όλων όσων ενδιαφέρονται για την κάθαρση ψυχής και σώματος.
Με το πέρας της συνεδρίας, ακολουθεί περίπατος στον χώρο έως ότου ετοιμαστεί το πρωτόκολλο της βοτανοθεραπείας και της αγωγής διαίτης του ικέτη. Η Επίδαυρος έχει πλούσια βλάστηση, καθαρό αέρα, άφθονα ύδατα και εύφορη γη με μεγάλη ηλιοφάνεια, έτσι δημιουργείτε ένα πολύ υγιεινό κλίμα. Με τον συνδυασμό του διατροφικού και ψυχαγωγικού προγράμματος, που ακολουθούμε στο κέντρο επωφελούμενοι τον αρχαιολογικό χώρο, στο σύνολο δηλαδή το ενεργειακό πεδίου που χαλυβδώνει την πίστη και ενισχύει την εμπιστοσύνη των επισκεπτών στους Ασκληπιάδες για την κάθαρση.
Στην τρίτη φάση ο ικέτης καλείται από τον αρχιερέα και παραλαμβάνει γραπτώς το πρωτόκολλο που θα ακολουθήσει. Στην συνέχεια οδηγούνται μαζί στην αίθουσα ενδοσκόπησης για τον βραδινό διαλογισμό προ της νυχτερινής κατάκλισης για ανάπαυση. Για να κάνουμε τον ελληνικό διαλογισμό πρέπει να είμαστε σε κατάσταση απόλυτης χαλάρωσης. Ή καλύτερη ώρα για να κάνουμε τον ελληνικό διαλογισμό είναι το βράδυ με το που θα ξαπλώσουμε στο κρεβάτι μας και το πρωί με το που θα ανοίξουμε τα μάτια μας.
‘’Η άσκηση είναι απλή αλλά απαιτεί καθαρό νου και ήρεμη σκέψη, για να επαναφέρουμε στο νου μας τρεις καταστάσεις της ημέρας που πέρασε. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να επαναφέρουμε στο νου μας είναι το τι έπρεπε να κάνουμε και δεν το κάναμε. Να σκεφτούμε αναλυτικά όλη την ημέρα μας για το τι παραλείψαμε ή μας ξέφυγε ούτως ώστε ο νους μας αυτόματα να το δρομολογήσει προς ολοκλήρωση. Έπειτα φέρνουμε στο νου μας με την ίδια διαδικασία το τι κάναμε που δεν έπρεπε να κάνουμε και να επιπλήξουμε τον εαυτό μας. Και τέλος φέρνουμε στο νου μας πάλι με το ίδιο διαδικαστικό τι παραπάνω κάναμε από αυτά που έπρεπε να κάνουμε και να επιφυμήσουμε για αυτό τον εαυτό μας.’’
Αυτές τις τρεις καταστάσεις πρέπει να επαναφέρουμε εις τριπλούν στο νου μας πριν πέσουμε για ύπνο, ούτως ώστε ο νους να πάψει να τρέχει έχοντας πλέον διευθετήσει όλες του τις εργασίες. Εάν και το πρωί σηκωθούμε και ξεκινήσουμε τη μέρα μας με την ίδια εργασία τότε συνδέουμε την προηγούμενη μέρα με την σημερινή δίνοντας έτσι πάντα μία ροή. Όταν ο νους μας προγραμματίζεται καθημερινά, τότε γίνεται πιο εύκολο από εμάς να βρεθούμε σε κατάσταση παρατηρητή.
Η διαδικασία της προετοιμασίας για την Ασκληπιεία Μέθοδο είναι ιδιαίτερη και συγκεκριμένη. Η μέθοδος που θα ακολουθήσουμε είναι μια διαδικασία καθαρισμού του οργανισμού μας. Εδώ εμείς ορίζουμε την κατεύθυνση της εσωτερικής βιολογικής δύναμης του οργανισμού, προς διόρθωση κάθε βλάβης, για να επαναφέρουμε την ισορροπία της υγείας. Ισορροπία των τεσσάρων στοιχείων του Ιπποκράτη, που είναι επί του συνόλου του οργανισμού.
Η τελετουργική διαδικασία που θα ακολουθήσουμε προετοιμάζει τον ικέτη βήμα βήμα, για την κάθαρση .Στην κάθαρση της ψυχής και του σώματος συμβάλλουμε δια μέσω του Επιδαυρείν, τεχνικής που θα μπορούσαμε να πούμε ότι η επιστήμη σήμερα είναι σε αυτόν τον δρόμο μελετώντας τον βιοσυντονισμό, την βοτανική, την κλινική ύπνωση, τον διαλογισμό αλλά και με την Μέθοδο του δάσκαλου Σέντερη, όπου μαθαίνουμε να καλλιεργούμε και να αναπτύσσουμε τον ηλεκτρομαγνητισμό του ανθρώπου, με αποτέλεσμα τον υπέρ -πολλαπλασιασμό της δυναμικότητας της κάθαρσης. Το πάντρεμα της Φυσικοθεραπείας με αποτοξινωτικά βότανα , δίδει θεαματικά αποτελέσματα, σε ελάχιστο χρόνο.
Ο χρόνος που θα χρειαστεί να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας τις μέρες της αποτοξίνωσης είναι πολλαπλάσιος από αυτόν που είχατε μάθει έως τώρα να διαθέτετε κατά την ηθική των αρχαίων Ασκληπιάδων ή αναζήτηση της κάθαρσης είναι δικαίωμα όλων, πλουσίων και φτωχών, ανεξαρτήτως κοινωνικής θέσης- ωστόσο εξαιρούνταν οι πολύ βαριά άρρωστοι, ετοιμοθάνατοι, αλλά και οι έγκυες στους χώρους του ιερού. Η Θόλος, δεν ήταν νοσοκομείο, αλλά θρησκευτικό καθίδρυμα, όπου ιερείς-θεραπευτές (οι λεγόμενοι Ασκληπιάδες) ασκούν ευεργετική ιαματική επίδραση, ακόμα και σε σε άτομα που πάσχουν από ψυχοσωματικές διαταραχές.
Μέρος της θεραπείας είναι και η εγκοίμηση
Πρώτη έως και τρίτη ημέρα στάδιο Αποπαρασίτωσης.
Από την πρώτη ημέρα καθημερινά η έγερσή μας στις 6:34. Το πρωινό ξύπνημα ελέγχεται από δύο διαδικασίες στον εγκέφαλο μας, μία που μας ενεργοποιεί και μας αφυπνίζει με την παραγωγή της ορμόνης ορεξίνης και μια άλλη που μας οδηγεί προς τον ύπνο με την ορμόνη Μελατονίνη.
Θα αρχίζουμε τον πρωινό μας με την άσκηση Ασπίδα.
Η άσκηση ασπίδα δίνετε καθ’ ολοκληρία παρακαλώ οραματιστείτε.
Για να κάνουμε την άσκηση καθόμαστε στη στάση του λωτού, εάν κάποιος έχει πρόβλημα με αυτή τη στάση, μπορεί να καθίσει σε μία αναπαυτική καρέκλα με την πλάτη ολόισια και κάθετη σε σχέση με ουρανό και γη.
“Κλείνουμε τα μάτια μας και οραματιζόμαστε τον εαυτό μας να αιωρείται στο σύμπαν, κάπου ανάμεσα στη γη, τον ήλιο και τη σελήνη . Κοιτάζουμε γύρω μας και παρατηρούμε το σύμπαν, τους γαλαξίες, τους χρωματισμούς των ήλιων στα βάθη του Διαστήματος και μετά κοιτάζουμε τον εαυτό μας, βλέπουμε ότι είμαστε ένα διάφανο κρυστάλλινο δοχείο. Μπορούμε και βλέπουμε όλα μας τα όργανα, τα οστά, από την κορυφή του κεφαλιού μέχρι τα νύχια των ποδιών και χαλαρώνουμε, στη συνέχεια με τα μάτια του νου βλέπουμε ένα κατάλευκο σωλήνα από ενέργεια να έρχεται από τα βάθη του ψηλά, πάνω από το κεφάλι μας, να εισέρχεται από την κορυφή του κεφαλιού και να φτάνει μέχρι την περιοχή της λεκάνης. Έπειτα αρχίζουμε να εισπνέουμε από τη μύτη, οραματιζόμενοι, ότι από το σωλήνα που έχουμε μέσα μας ρέει υγρό λευκό φως προερχόμενο από το σύμπαν και να χύνεται στην περιοχή της λεκάνης, γεμίζοντας τα πόδια με υγρό λευκό φως.
Στη συνέχεια εκπνέοντας από το στόμα, οραματιζόμαστε ένα μαύρο σύννεφο να βγαίνει. Αυτό συμβολίζει την κούραση και οτιδήποτε βλαβερό και ανθυγιεινό έχουμε μέσα στα πόδια μας. Συνεχίζοντας με εισπνοές και κατεβάζοντας υγρό λευκό φως γεμίζουμε με ενέργεια και το υπόλοιπο σώμα καθαρίζοντας το εκπνέοντας από το στόμα κάθε φορά το μαύρο σύννεφο. Όταν έχουμε γεμίσει με υγρό λευκό φως και καθαρίσει ολόκληρο το σώμα μας από τα νύχια των ποδιών μέχρι την κορυφή του κεφαλιού, Συνεχίζουμε την άσκηση και οραματιζόμαστε ότι το υγρό λευκό φως ξεχειλίζει από την κορυφή του κεφαλιού μας και καθαρίζει εξωτερικά ολόκληρο το σώμα μας. Αφού κάνουμε λίγες εισπνοές και εκπνοές καθαρίζοντας την επιδερμίδα μας, συνεχίζουμε την άσκηση δημιουργώντας γύρω μας με την ενέργεια που χύνεται έξω από το κορμί μας μία ενεργειακή σφαίρα και ένα ισχυρό κέλυφος στην περίμετρο της σαν να φτιάχνουμε δηλαδή ένα μεγάλο ενεργειακό αυγό. Είμαστε ο κρόκος η υγρή λευκή ενέργεια. Το ασπράδι και το κέλυφος είναι η ασπίδα που μας προστατεύει.”
Αυτό που καθορίζει την επιτυχία μας είναι κατά πόσο εστιάζουμε τη σκέψη μας και την προσοχή μας σε αυτό που προβάλλουμε με το νου και τη φαντασία και ολοκληρώνοντας την Ασπίδα μας ξεκινάμε την άσκηση Ενδοσκόπησης ακίνητοι στο κρεβάτι μας.
Έπειτα θα βγούμε για Πρωινή Αθλοπαιδία, με σημείο διεξαγωγής της άσκησης μας το Γυμναστήριον. Η άσκηση πριν από το πρωινό «καίει» περισσότερο λίπος, επειδή ο οργανισμός αρχίζει και «καίει» τα αποθέματα λίπους απ΄ το πιο πρόσφατο γεύμα μας. Απαραίτητη για την σωστή λειτουργία των μυών και την αποβολή μέσω καύσεων των τοξινών από τον οργανισμό. Η άσκηση μας περιλαμβάνει, ελαφριά προθέρμανση των μυών και των συνδέσμων, διατάσεις και τις πάρα κάτω ενεργειακές ασκήσεις.
- Άσκηση για κοσμικό ρευστό (Απελευθερώνει τη ροή του αίματος στο αγγειακό σύστημα και του νευρικού ρευστού στα νεύρα , καθώς και απίστευτη αύξηση της ενέργειας σε όλον μας τον οργανισμό. Παρατηρούμε σε μετρήσεις με τις κατάλληλες συσκευές. Η αύξηση της ενέργειας φτάνει τουλάχιστον 5.000 % .Αυτή η άσκηση δεν παρουσιάζετε στο βιβλίο αλλά μυείτε στους Ικέτες).
2. Άσκηση για άμεση απορρόφηση ενέργειας από το περιβάλλον (Είναι συγκεκριμένες κινήσεις, με έναν εκπληκτικό τρόπο μαγνητίζουν από την ατμόσφαιρα γύρο, τεράστιες ποσότητες ενέργειας. Οι κινήσεις παρομοιάζονται με ανάμειξη της ενέργειας γύρω από το σώμα μας και δημιουργούν δίνες, που προσελκύουν σαν μαγνήτης ηλεκτρόνια από ολόκληρο το σύμπαν. Αυτή η άσκηση δεν παρουσιάζεται στο βιβλίο αλλά μυείται στους Ικέτες.)
3. Άσκηση Ενεργοποίησης Εσωτερικών Οργάνων (Η Ενεργοποίηση Εσωτερικών Οργάνων είναι μία σειρά ασκήσεων κινέζικης γιόγκα προερχόμενης από το Tαό. Τις συγκεκριμένες έξι ασκήσεις τις έχει επινοήσει ο δάσκαλός Σέντερης μέσα από πάρα πολλές προσπάθειες και ύστερα από προσωπική εξάσκηση, κυρίως όμως διότι την εφάρμοζαν οι δάσκαλοι του, έτσι κάνω και εγώ. Οι ασκήσεις έχουν στόχο το καλύτερο δυνατόν τέντωμα της σπονδυλικής και την καλύτερη αιμάτωση όλων των εσωτερικών οργάνων στα οποία δεν έχουμε πρόσβαση, είτε γιατί προστατεύονται από τον θώρακα, είτε από κοιλιακούς μυς και τα λοιπά και επομένως δεν μπορούμε με κάποιον τρόπο να αλλάξουμε ή να γυμνάσουμε βοηθώντας τα εσωτερικά μας όργανα Αφού δεν μπορούμε να εξασκηθούμε όπως στους μυς. Πετυχαίνουμε καλύτερη και ομαλότερη λειτουργία τους. Καθώς επίσης την κατάλληλη για την υγεία μας θέση της σπονδυλικής στήλης ενώ παράλληλα ενδυναμώνουμε τους μυς που την διατηρούν σε όρθια στάση όλο αυτό έχει ως κύριο αποτέλεσμα την Ελεύθερη ροή όλων των ρευστών εξοικονομώντας μεγάλες ποσότητες ενέργειας των οποίων το περίσσευμα αποθηκεύεται στο σώμα μας στο ΤΑ ΤΙΕΝ για ώρες ανάγκης λόγω της φύσεως και της μηχανικής τους αυτές τις ασκήσεις τις μυούνται οι ικέτες στο ιερό).
Αμέσως μετά την άσκηση μας η πρωινή Κάθαρση με σημείο διεξαγωγής καθαρμού τα Λουτρά. Στα Λουτρά χρησιμοποιούμε το νερό για να συνδεθούμε με την μητέρα γη και εισπνέουμε τα θυμιάματα με τα βότανα για την ένωση με τον πατέρα ουρανό. Τελειώνοντας το καθαρμό μας οδηγούμαστε στο εστιατόριο.
Η σειρά λήψης των σκευασμάτων της αποπαρασίτωσης για να έχουμε τα θεμιτά αποτελέσματα κατά την αποπαρασίτωση μας είναι να λαμβάνονται οι κάψουλες με τα βότανα πού κενώνουν την κοιλιά πρώτα και μετά από 20 λεπτά καταναλώνουμε στυφά μήλα, ρόδια ή αχλάδια.
Ο Ορειβάσιος στο έργο του απάντα ιατρικών συναγωγών (Α.Δ. 66) αναφέρει.
Για να έχουμε τα θεμιτά αποτελέσματα κατά την αποπαρασίτωση μας πρώτα πρέπει να λαμβάνονται τα βότανα πού κενώνουν την κοιλιά (οι κάψουλες) και μετά καταναλώνουμε στυφά μίλα ροδιά η αχλαδιά. Η κοιλιά κενώνεται και ειδικά όταν είναι αδύναμη, επειδή ενδυναμώνεται από τα στυφά και παρακινείται προς απέκκριση, η αντίστροφη σειρά έχει και αντιστρόφως ανάλογα αποτελέσματα.
Το πρωινό μας αποτελείται πρώτα από 3 κάψουλες αποπαρασίτωσης, μετά από 20 λεπτά ένα ποτήρι φυσικό χυμό μήλο και 30 γραμμάρια τριμμένο ωμό κολοκυθόσπορο με την φλούδα του και τον καρπό από 1 κουκούτσι βερίκοκο.
Μπορούμε να πιούμε όσο νερό η τσάι θέλουμε. Προσοχή εάν υπάρχουν πολύποδες και εκκολπώματα στο έντερο, σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τον κολοκυθόσπορο και θα γίνεται αντικατάστασή του με ταχίνι και μέλι. Δοσολογία 2 κουταλιές της σούπας αντί τα 30 γραμμάρια κολοκυθόσπορο. Αμέσως μετά το γεύμα είμαστε ελεύθεροι στον χώρο σε σιωπή.
Λίγη ώρα μετά το πρωινό ξεκινά η πρωινή τελετή, ως πνευματική εργασία στον Ναό του Ασκληπιού. Ακούγονται οι Ορφικοί Ύμνοι ενώ ακολουθεί προσφορά με καρπούς, κρασί και λάδι. Τους ύμνους στην ενότητα ορφικοί ύμνοι. Με την ολοκλήρωση της τελετής συγκεντρωνόμαστε στον Πρόναο για την Άσκηση Ασπίδα ενώ αμέσως μετά είμαστε ελεύθεροι στον χώρο σε σιωπή έως ότου μας καλέσει ο αρχιερέας για την καθιερωμένη ανάμνηση και καθοδηγούμενη ενδοσκόπηση. Σκοπός αυτής της συνεδρία είναι να εντοπίσουμε τις παρασιτικές ενέργειες, σκέψεις και συναίσθημα για να χτίσουμε ένα ιερό τοίχος προστασίας από μέσα προς τα έξω. Με το πέρας της αναμνήσεως είμαστε ελεύθεροι.
Κάθε 5 ώρες καλούμαστε για την Άσκηση Ασπίδα η οποία είναι ενεργειακή άσκηση προστασίας. Η εν λόγο άσκηση γίνεται για την ενδυνάμωση της προσωπικής μας ασπίδας μέσω συλλογικής συγχρονισμένης εργασίας. Το μεσημεριανό μας στο εστιατόριο για να επαναλάβουμε το ίδιο γεύμα. Ενώ αμέσως μετά το γεύμα είμαστε ελεύθεροι στον χώρο σε σιωπή, στο δωμάτιό μας για ξεκούραση.
Οι Απογευματινές Ενεργειακές Ασκήσεις είναι τρεις.
Είναι η Άσκηση Ασπίδα* η άσκηση ενεργοποίησης των Τσάκρας, δηλαδή Ενεργοποίησης των κέντρων. Τα Τσάκρας είναι όργανα του ανθρώπινου σώματος πάνω στα οποία απολήγουν νεύρα προερχόμενα από τη σπονδυλική στήλη και διασυνδέουν τον εγκέφαλο με ολόκληρο τον οργανισμό. Το κάθε τσάκρας είναι και ένα ξεχωριστό όργανο του σώματος το οποίο υπολειτουργεί σαν να κοιμάται, είναι σε κατάσταση ετοιμότητας και περιμένει να το ξυπνήσουμε για να εργαστεί. Το κάθε κέντρο ενεργοποιείται με το δικό του κλειδί Μάνδρα και τροφοδοτείται με συγκεκριμένη ενέργεια η ποιότητα της οποίας κάθε φορά καθορίζεται από το χρώμα της) και άσκηση Προγραμματισμός Αποπαρασίτωσης (αυτή η τεχνική στηρίζεται στα κύματα Άλφα και το πείραμα της διπλής σχισμής όπως μας το παραδίδει η κβαντική φυσική δηλαδή ο Παρατηρητής επηρεάζει το παρατηρούμενο και αυτό με τη σειρά του αντιδρά ανάλογα με τις προσδοκίες του παρατηρητή.
Ο πρώτος που μας μίλησε για τα κύματα άλφα και τη διαφορετική Λειτουργία των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου είναι ο Αμερικάνος ψυχίατρος Roger Sperry. Για αυτή την έρευνα πήρε και το Νόμπελ ιατρικής το 1981. Μαζί με την ομάδα του στην προσπάθειά τους να θεραπεύσουν την Επιληψία έκοψαν σε ορισμένους ασθενείς το μεσολόβιο ομάδα νεύρων τα οποία ενώνουν και φέρνουν σε επαφή τα δύο ημισφαίρια. Το δεξί ημισφαίριο ονομάζεται υποσυνείδητο και το αριστερό συνείδηση. Το δεξί πάλλεται με 7 έως 10 παλμούς το δευτερόλεπτο και το αριστερό με 17 έως 20 κατά προσέγγιση και στις δύο περιπτώσεις διαφορετικότητας των παλμών και της λειτουργίας τα δύο ημισφαίρια είναι αδύνατο να συνεργαστούν.
Τα κύματα που εκπέμπει ο εγκέφαλός μας σε αυτή την κατάσταση ονομάζονται Β και το επίπεδο συνείδησης στο οποίο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή ονομάζεται επίπεδο Β λαμβάνει την ονομασία του από τα κύματα που εκπέμπει ο εγκέφαλος σε αυτή την κατάσταση λειτουργία. Σκοπός αυτής της άσκησης είναι να συντονίσουμε τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου ελέγχοντας αυτό στο οποίο έχουμε πρόσβαση δηλαδή του αριστερού και μειώνοντας τους παλμούς να επιτευχθεί ισοστάθμιση με αυτούς του δεξιού ημισφαιρίου σε αυτή την κατάσταση ο εγκέφαλός μας παράγει τα λεγόμενα κύματα Άλφα και το επίπεδο συνείδησης, στο οποίο βρισκόμαστε ονομάζεται επίπεδο Α. Το επίπεδο Α είναι η πρώτη κατάσταση βαθιάς ελεγχόμενης πρόσβασης στο υποσυνείδητό μας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι δυνάμεις μας να πολλαπλασιάζονται.
Το επίπεδο Α είναι ένας τεχνητός ύπνος στον οποίο κοιμάται μόνο το σώμα ενώ το μυαλό έχει μία στοιχειώδη αλλά αρκετά καλή επαφή με το περιβάλλον και τη συνείδηση δίνοντας τη δυνατότητα στον ασκούμενο να επενδύει στον εγκέφαλο και το σώμα ώστε να σβήσει βλαβερές δομές όπως κάνει ένας προγραμματιστής και επίσης να μπορεί να τοποθετήσει νέες πιο χρήσιμες. Για να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι να χρησιμοποιούμε ταυτόχρονα και τα δύο προγράμματα σκεφτείτε το εξής εάν πιάσουμε με το ένα χέρι το πιο δυνατό ένα μονόζυγο και κρεμαστούμε οι περισσότεροι θα μείνουμε το πολύ μερικά δευτερόλεπτα. Εάν τώρα κάνουμε το ίδιο με τα δύο χέρια μπορεί να μείνουμε για 60 δευτερόλεπτα η και περισσότερα λεπτά. Αυτό μας δείχνει ότι δεν πάει συμψηφιστικά το ένα χέρι και ένα χέρι δύο δευτερόλεπτα αλλά ένα χέρι και ένα χέρι πολλά περισσότερα δευτερόλεπτα. Το ίδιο θα συμβεί και με τα πόδια μας εάν προσπαθήσουμε. Έτσι λοιπόν καταλαβαίνουμε ότι όταν ο εγκέφαλός μας λειτουργεί συντονισμένα και καθ’ ολοκληρία οι δυνάμεις μας γίνονται απεριόριστες).
Κάνουμε ένα διάλειμμα για βράδυ στο Εστιατόριο για να λάβουμε το ίδιο γεύμα . Μέχρι να τελειώσουμε το γεύμα μας ακούγονται μουσική που σημαίνει την έναρξη της βραδινής τελετής ως πνευματική εργασία ακούγονται οι ορφικοί ύμνοι και ακολουθεί προσφορά των Ικετών με καρπούς, κρασί και λάδι. Αμέσως μετά την τελετή είμαστε ελεύθεροι στον χώρο σε σιωπή έως την κατάκλιση και την γενική σιωπή στις 21:00 με το τέλος της ημέρας.
Πριν κοιμηθούμε επαναλαμβάνουμε ως Άσκηση Κατάκλισης τον Ελληνικό διαλογισμό. Όπως είμαστε ακίνητοι στο κρεβάτι μας, ξεκινάμε μένοντας 2 λεπτά σε σιωπή. Έπειτα αρχίζουμε να μετράμε αντίστροφα από το 88 έχοντας τα μάτια κλειστά προς τα πάνω σε γωνία 20 μοιρών, θέση ικανή να βάλει τον εγκέφαλο σε κατάσταση κυμάτων Α. Ολοκληρώνοντας την αντίστροφη μέτρηση ξεκινάμε την Άσκηση Ενδοσκόπησης όπως την διδαχτήκαμε. Η Άσκηση Ενδοσκόπησης μεθερμηνεύεται ως Ελληνικός Διαλογισμός. Εδώ τελειώνει το πρώτο λατρευτικό τριήμερο και η πρώτη και βασικότερη διεργασία στον οργανισμό μας εφόσον έχουμε δημιουργήσει με φυσικό τρόπο ισορροπία στην χλωρίδα και πανίδα του εντέρου με την διαδικασίας της αποπαρασίτωσης.
Από την τέταρτη έως και έκτη ημέρα μπαίνουμε στο δεύτερο στάδιο που είναι περίοδος ξηρασίας, θεουργίας και απόλυτης σιωπής
Κατά την περίοδο της ξηρασίας και τις τρεις ήμερες ακολουθούμε το ίδιο διαδικαστικό μέχρι το μεσημέρι, με το ίδιο πρωτόκολλο ασκήσεων όπως και τις προηγούμενες ημέρες . Κατά την ξηρασία ο ικέτης δεν επιτρέπεται να μιλάει, να πίνει νερό η να πάρει οποιαδήποτε τροφή. Μετά από 12 ώρες αποχής από την τροφή, τα κύτταρά μας περνούν σε μια κατάσταση που ονομάζεται “αυτοφαγία”, διαδικασία κατά την οποίαν αρχίζουν να περισυλλέγουν όγκους, ιούς και ασθενή ή κατεστραμμένα κύτταρα για να τα χρησιμοποιήσουν ως καύσιμα. Είναι η ευκαιρία του οργανισμού να απαλλαγεί από οτιδήποτε άχρηστο.
Τα λιπώδη κύτταρα εξαντλούνται και οι όποιες τοξίνες έχουν αποθηκευτεί απελευθερώνονται στο αίμα. Είναι σαν να πιάνει ξαφνικά παγετός και να πρέπει να κάψεις έπιπλα που έχεις μέσα στο σπίτι σου για να διατηρηθείς ζεστός. Πρώτα θα κάψεις τα σκουπίδια, ήτοι την άχρηστη σαβούρα που αποθηκεύεις ασκόπως εδώ και χρόνια».
Αρχίζουμε την ημέρα μας όπως και τις τρεις προηγούμενες, με το ίδιο τυπικό από την ώρα που θα ξυπνήσουμε. Αρχίζουμε τις ασκήσεις μας, πνευματικές και σωματικές, μόνο που στις σωματικές προσθέτουμε την άσκηση ενίσχυσης οργανισμού. Για την άσκηση αυτή καθόμαστε σε μία άνετη θέση, είτε οκλαδόν, είτε σε καρέκλα με πλάτη κάθετη σε σχέση με ουρανό και γη χαλαρώνοντας ολόκληρο το σώμα.
Κλείνουμε τα μάτια και οραματιζόμαστε ότι βρισκόμαστε καθισμένη στο βυθό μιας λίμνης με καθαρό νερό πάνω στη μαλακή άμμο κοιτάζοντας στη γύρω περιοχή και παρατηρούμε τις ομορφιές του βυθού της λίμνης. Στη συνέχεια το νερό που χαϊδεύει απαλά το σώμα μας αρχίζει να αλλάζει και γίνεται λευκό όλο και πιο λευκό, μέχρι που στο τέλος μοιάζει με υγρό γαλακτώδες φως. Η άσκηση αυτή δεν παρουσιάζεται αλλά μυείται στους ικέτες. Επαναλαμβάνουμε αυτή την τεχνική από 5 έως 10 λεπτά ή μέχρι να νιώσουμε ικανοποίηση. Με το τέλος των ασκήσεων συνεχίζουμε για τα Ιερά Λουτρά. Λίγο πριν το μεσημέρι μας καλεί ο Αρχιερέας για Ανάμνηση. Στόχος αυτών των συνεδριών είναι.
Στην πρώτη ήμερα ξηρασίας το μεσημέρι κάνουμε μόνο τρεις ενεργειακές ασκήσεις στον Πρόναο, Άσκηση Ασπίδας, Άσκηση Ενίσχυσης οργανισμού και Άσκηση Κοσμικό ‘Ρευστό (Απελευθερώνει τη ροή του αίματος στο αγγειακό σύστημα και του νευρικού ρευστού στα νεύρα , καθώς και απίστευτη αύξηση της ενέργειας σε όλον μας τον οργανισμό. Παρατηρούμε σε μετρήσεις με τις κατάλληλες συσκευές. Η αύξηση της ενέργειας φτάνει τουλάχιστον 5.000%. Αυτή η άσκηση δεν παρουσιάζεται αλλά μυείται στους Ικέτες ).
Με το τέλος των ασκήσεων είμαστε ελεύθεροι έως ότου μας καλέσει ο Ασκληπιάδης για Ανάμνηση. Σκοπός και των τριών αυτών αναμνήσεων κατά την ξηρασία είναι ο καθοδηγούμενος διαλογισμός μιας και ο ικέτης είναι σε κατάσταση σιωπής. Αμέσως μετά ξεκινά η έναρξη της παραστάσεως μας στο θέατρο.
Στα μυστήρια κατά το μυητικό τελετουργικό εξελίσσεται ένα είδος θείου δράματος. Η κυρίαρχη παρουσία της θεότητας, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου προβάλλονται εικόνες από τον 3D προβολέα, με συχνότητα 22 έως 25 Hz που σημαίνει ότι τα εικονικά μηνύματα, εμφανίζονται σε υποδιαίρεση ενός 60ού του δευτερολέπτου ώστε να μη γίνουν άμεσα αντιληπτά , όπως και ο ήχος, δεν γίνεται αντιληπτός από το ανθρώπινο τύμπανο αλλά, ακούει τον ήχο της μουσικής, από το όργανο, που ο Ασκληπιάδης συνοδεύει την τελετή, στο πλούσιο από εικόνες της θεότητας χώρο μέσω του οποίου ο άνθρωπος έρχεται σε επαφή με την θεία του αρχή.
Η δημιουργία του Θεάτρου είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι οφείλεται στις μυστηριακές τελετές. Μέσω της θεατρικής και μυστηριακής παράστασης προσπαθούμε να διεγείρουμε συγκεκριμένα συναισθήματα του Ικέτη. Με τις μυστηριακές τελετές οι άνθρωποι αποκτούν ένα μέσο για να περάσουν σε ένα ανώτερο επίπεδο αντίληψης. Ανυψώνονται από επίπεδο σε επίπεδο και επικοινωνούν με τον θείο σπινθήρα που κρύβουν μέσα τους. Είναι ο Θείος σπινθήρας που οι πρόγονοι μας αποκαλούσαν “δαιμόνιο”. Αυτή η διαδικασία είναι μύηση.
Η διεύρυνση δηλαδή της συνείδησης και η προσέγγιση των θεϊκών όψεων που κρύβει μέσα του ο άνθρωπος. Τα μυστήρια έχουν πάντοτε ως σκοπό να αποκαλύψουν την τέλεια διδασκαλία υπό τριπλή αντίληψη: των αισθήσεων, της ψυχής και του πνεύματος. Δηλαδή σκοπό να λάμψει το Αόρατο πίσω από το ορατό κι η αλήθεια πίσω από το σύμβολο. Εδώ ο ικέτης πραγματώνει με θεατρικές κινήσεις την εναπόθεση του προβληματισμού του στην σκηνή που έχει στηθεί από το Ασκληπιείον μέσω των συμβόλων που θα αποκαλυφθούν από τον Ασκληπιάδη στον Ικέτη. Εδώ ο Ασκληπιάδης παρουσιάζει με τελετουργικό τρόπο τα αρχέτυπα αντικείμενα για την διεξαγωγή του δρώμενου.
Εδώ ο Ικέτης καλείται να παρουσιάσει όπως του υποδεικνύουν τα σύμβολα τον λογισμών του, βάζοντας τα σύμβολα με την σειρά που ορίζει αυτός. Στο πρώτο σύμβολον που επιλέγει κατά σειράν τοποθετεί το παρελθόν του (εδώ καλείται να παρουσιάσει θεατρικά με κινήσεις του σώματος ή ακόμα και με κραυγή, τον λογισμό του για το παρελθόν, στο δεύτερο το παρόν και στο τρίτο το μέλλον, όπως φαντάζεται την δημιουργία, μέσα από την πραγμάτωση του ανώτερου εαυτού.
Μέσω της μύησης ο ικέτης σωματοποιεί τον προβληματισμό του και μπαίνει στο ρόλο και τις περιπέτειες των ηρώων και την ιδέα της αναζήτησης, ενώ καλύπτεται μία παγκοσμιότητα, είτε σαν τον μύθο του Αγίου Δισκοπότηρου και των Ιπποτών του βασιλιά Αρθούρου, είτε σαν Οδύσσεια ή Αργοναυτική Εκστρατεία. Η μάνα Γη για παράδειγμα αποτέλεσε για όλους τους αρχαίους λαούς το Σύμβολον της ύλης, της μήτρας του ανθρώπου. Μέσα από το πέρασμα των αιώνων το σύμβολον αυτό εξυψώθηκε, απέκτησε διαφορετική διάσταση και σήμερα είναι η Μητέρα του Χριστού, του Βούδα, του Κρίσνα, κλπ.
Σε όλες τις αρχαίες κοσμογονίες η Μητέρα Γη γονιμοποιείται από τον Ουρανό-Πατέρα για να δώσει ζωή. Το θεϊκό ζευγάρι για τους Έλληνες ήταν ο Ουρανός και η Γαία, για τους Αιγυπτίους ο Σέμπ και η Νούτ, για τους Ιάπωνες ο Ιζανάμι και η Ιζανάγκι, τα ονόματα απλώς διαρκώς αλλάζουν. Παραβολές κατά αντιστοιχία με τον συμβολισμό των μύθων, χρησιμοποιούσε κατά κόρον και ο Ιησούς Χριστός. Όταν οι μαθητές του τον ρώτησαν γιατί χρησιμοποιεί τις παραβολές απάντησε:
“Γιατί σε εσάς έχει αποκαλυφθεί το βασίλειο των ουρανών, ενώ σε αυτούς ακόμα όχι, γιατί ενώ έχουν μάτια δεν βλέπουν και ενώ έχουν αυτιά δεν ακούν.”
Την δεύτερη ημέρα της ξηρασίας το μεσημέρι είναι η Μέρα Μύησης του ικέτη στο ενεργειακό επίπεδο της Θόλου με αποτέλεσμα την ψυχοκίνηση, η οποία μπορεί να συμβεί με ή χωρίς συνειδητή προσπάθεια. Η Τηλεκίνηση, δεν είναι το μόνον φαινόμενο που αποδεικνύεται από την επιστήμη σήμερον, αλλά πλήθος υπερδυνάμεων. Στην άσκηση αυτή θα κάνουμε πρακτική και διανοητική προπόνηση του εγκεφάλου.
Επειδή η ικανότητες, όπως η Τηλεκίνηση, ο έλεγχος ηλεκτρικών συσκευών και το σβήσιμο του κεριού με τα μάτια, είναι ιδιαίτερες και υψηλού επιπέδου, οι επιστήμονες με τη βοήθεια συσκευών μπορούν και καταγράφουν μια συγκεντρωμένη και έντονη διεργασία του εγκεφάλου. Την γενικότερη διδασκαλία του τρόπου που τις καθιστά εφικτές, θα γνωρίσουν οι ικέτες, μόνον μέσω μύησης, κατά την ώρα των μαθημάτων των Ενεργειακών Ασκήσεων. Όλοι είναι προικισμένοι με παρόμοιες «Υπερφυσικές» Ικανότητες οι οποίες κάποτε ήταν φυσικές για τον άνθρωπο, τώρα έχουν απλώς περιπτώσεις σε ληθαργική κατάσταση. Αυτή η άσκηση δεν παρουσιάζεται στο βιβλίο αλλά μυείται στους Ικέτες.
Κατά την τρίτη ήμερα το μεσημέρι στον Αρχαιολογικό χώρο επαναλαμβάνονται οι τρεις Ενεργειακές Ασκήσεις, Άσκηση Ασπίδα, Άσκηση Ενίσχυσης Οργανισμού και Άσκηση Κοσμικό Ρευστό.
Όπως και κάθε βράδυ ακολουθεί προσφορά με καρπούς, κρασί και λάδι. Αμέσως μετά την τελετή καλούμαστε στο θέατρο για άσκηση ονειρικής καλλιέργειας. Πριν κοιμηθούμε επαναλαμβάνουμε την Άσκηση Ενδοσκόπησης όπως την διδαχτήκαμε. Εδώ τελειώνει το δεύτερο τριήμερο και διαδικασίας της Ξηρασίας.
Από την έβδομη έως και ενδέκατη ήμερα είναι το τρίτον στάδιο η περίοδος αποτοξίνωσης και προγραμματισμού της Κάθαρσης.
Με την έγερση μας και τις 5 ημέρες ακολουθούμε το ίδιο καθημερινό πρόγραμμα άσκησης και διατροφής. Θα αρχίζουμε το πρωινό με το ίδιο τυπικό από την ώρα που θα ξυπνήσουμε έως ότου μας καλέσει ο Ασκληπιάδης για ανάμνηση. Αρχίζουμε τις Ασκήσεις μας, Πνευματικές και Σωματικές και συνεχίζουμε με τα Ιερά Λουτρά. Η διαδικασία του λουτρού ονομάζεται «βαλανείον». Το «βαλανείον», προέρχεται από την ρίζα του «βαλανεύω» και η λέξη «βαλανευτική» περιγράφει την τέχνη του μπάνιου. Κατά την παράδοση απαραίτητο ήταν στην αρχή, ένα λουτρό εφίδρωσης και στη συνέχεια, αλείφονταν στο σώμα με ελαιόλαδο, αναμεμιγμένο με αρωματικές ουσίες, ακριβώς όπως έκαναν και οι αθλητές των αγώνων.
Έπειτα έξυναν το σώμα τους με την στλεγγίδα για να καθαρίζουν την επιδερμίδα και ξεπλένονταν με νερό, μπάνιο με ζεστό νερό και κρύο πριν την έξοδο. Μετά τα λουτρά παίρνουμε πρωινό στο εστιατόριο, η τροφή μας σήμερα είναι ένα ποτήρι νερό από χυμούς φρούτων, μια κουταλιά με μέλι, ταχίνι και σπόρους. Προς ενίσχυση του αναπνευστικού συστήματος κάνουμε εισπνοές απ το τσάι Έoλος, ενώ με το τέλος των εισπνοών κάνουμε γαργάρες και κατάποση από το τσάι μείγμα Έoλος που βρίσκεται στην κούπα μας. Στη συνέχεια τρώτε ένα μικρό μπολ με καρπούς και φρούτα που είναι στο νερό από το βράδυ. Πίνουμε διουρητικά βότανα που βοηθούν τα νεφρά, την χολή, το αίμα, το πάγκρεας, την σπλήνα, από το σύνταγμα βοτάνων ΚΒΒ, επίσης ότι κάψουλες, λάδια βάμματα ή αιθέρια έλαια περιέχει η δίαιτα στο πρόγραμμα μας.
Μετά το πρωινό ξεκινά η καθημερινή Ιερή προσφορά του Ικέτη, στον ναό του Ασκληπιού. Με την ολοκλήρωση της προσφοράς συγκεντρωνόμαστε για την Άσκηση Ασπίδα, στο τέλος της άσκησης προσφέρεται χυμός μήλου. Αμέσως μετά είμαστε ελεύθεροι στον χώρο σε σιωπή έως ότου μας καλέσει ο Ασκληπιάδης για ανάμνηση .
Το μεσημεριανό στο εστιατόριο όπως κάθε μέρα αυτό το πενθήμερο περιλαμβάνει ότι το πρωινό συν 2 φέτες ανανά με λεμόνι και λάδι και 1 ποτήρι μηλοχυμό. Μετά το μεσημεριανό ξεκουραζόμαστε ενώ το απόγευμα καλούμαστε πλέον για την ανά 5 ώρες Άσκηση Ασπίδα και συνεχίζουμε με ασκήσεις προγραμματισμού. Μετά τις ασκήσεις οδηγούμαστε όλοι μαζί για βραδινό στο Εστιατόριο. Η Τροφή μας περιλαμβάνει ακριβώς ότι και το μεσημέρι με λίγο λάχανο και καρότο, τριμμένα ωμά με λίγο λάδι και λεμόνι.
Αμέσως μετά την προσφορά στον Ασκληπιό καλούμαστε για άσκηση ονειρικής καλλιέργειας και Αστρικό Ταξίδι. Πριν κοιμηθούμε επαναλαμβάνουμε την Άσκηση Κατάκλισης τον Ελληνικό Διαλογισμό όπως την διδαχτήκαμε.
Δωδέκατη έως και εικοστή ήμερα, τέταρτο στάδιο: Αλκαλοποίηση και προγραμματισμός Ενδυνάμωσης
Η έγερση μας, όπως κάθε μέρα με τις εννέα ημέρες να ακολουθούμε το ίδιο καθημερινό πρόγραμμα άσκησης και διατροφής πλην της 19ης, 20ης, και 21ης ημέρας που δεν λαμβάνουμε άλλη τροφή εκτός από ανανά μήλα και χυμούς. Θα αρχίζουμε την ήμερα μας με το ίδιο τυπικό από την ώρα που θα ξυπνήσουμε έως ότου μας καλέσει ο Ασκληπιάδης για ανάμνηση.
Το Μεσημεριανό, παίρνουμε στο εστιατόριο και περιλαμβάνει ότι το πρωινό συν 2 πράσινες ωμές πιπεριές με λεμόνι και λάδι και ατμόβραστα λαχανικά εποχής όπως παντζάρι, μπρόκολο, κουνουπίδι, καρότο, κολοκυθάκι και εάν δεν χορτάσαμε τρώμε και ένα φρούτο εποχής.
Μετά το μεσημεριανό ξεκουραζόμαστε ενώ καλούμαστε το απόγευμα πλέον για την ανά 5 ώρες Άσκηση Ασπίδα και συνεχίζουμε με ασκήσεις προγραμματισμού, σημείο συγκέντρωσης ο Πρόναος. Τελειώνοντας τις ασκήσεις οδηγούμαστε όλοι μαζί για βραδινό, στο Εστιατόριον. Η τροφή μας περιλαμβάνει ωμά λαχανικά εποχής όπως μαρούλια, ρόκα, καρότα και 1 πιάτο χυλό ζέας με μέλι, κανέλλα και μία μπανάνα συν τα σκευάσματα μας . Μετά το δείπνο μας, θα ακολουθήσουμε όπως κάθε βράδυ, την νυχτερινή τελετή και αμέσως μετά συγκεντρωνόμαστε στο θέατρο, για άσκηση ονειρικής καλλιέργειας και Αστρικό Ταξίδι.
Πριν κοιμηθούμε επαναλαμβάνουμε την Άσκηση Κατάκλισης, τον Ελληνικό διαλογισμό όπως τον διδαχτήκαμε.
Περίληψη των εννέα αναμνήσεων. Στις συνεδρίες θα αναλύσουμε τους νοητικούς γάμους του Νου, Διός μετά των εννέα συζύγων, μια ανά ήμερα, στις αναμνήσεις με τον Ασκληπιάδη.
Ο ιερός γάμος είναι στην παράδοση μας η εξελικτική πορεία του νου. Οι πρόγονοί μας μέσω των μύθων άφησαν κώδικα σήμερα στους μύστες γνώστες της ελληνικής γλώσσας, προκειμένου να σμίξει ξανά η ψυχή με τον νου δηλαδή να κάνει το άλογων μέρος της ψυχής αυτά που του λέει ο νους αδιαμαρτύρητα. Αυτή είναι η εικόνα πού παρουσιάζει ο Πλάτωνας στο Φαίδρο, να παίρνει ο Ηνίοχος νους ο ανώτερος εαυτός τα γκέμια και να ελέγχει τα άλογα μέρη της ψυχής το θυμοειδές και το επιθυμητικό.
Ο ιερός αυτός γάμος αφορά την πνευματική μας τελειοποίηση. Αντιπροσωπεύει λοιπόν ο Δίας το νου και η Ήρα την ψυχή, προκειμένου να γεννηθεί το τρίτο μέρος της ψυχής μας ο Ηνίοχος.
Δωδέκατη ημέρα, πρώτος Ιερός Γάμος. Σύζυγος του Διός Μήτις.
Η πρώτη σύζευξη του Διός είναι με την Μήτιδα και σε Ψυχικό επίπεδο σηματοδοτεί την σύλληψη και την κυοφορία του νέου πνευματικού οργανισμού. Δηλαδή αρχίζει η ψυχή να δέχεται τη θεία ενέργεια μέσα της και να κυοφορεί να προσανατολίζεται προς το νου προς την πνευματικότητα μέσα από ένα μεγάλο κύκλο εξελικτικό που θα φτάσει σε σημείο να κάνει τον ιερό γάμο.
Όπως δηλαδή το σώμα σου συντονίζεται σε μία καθαρσιακή διαδικασία έτσι και η ψυχή σου ανάλογα βγάζει οτιδήποτε λανθασμένες αντιλήψεις η κολλήματα η εθισμούς που έχεις. Όπως τα παράσιτα στο σώμα μας θα μπορούσαν να μπλοκάρουν την απορρόφηση τόσο των θρεπτικών ουσιών και την καλή λειτουργία του οργανισμού έτσι και η ψυχή όταν τις κολλήσουν λανθασμένες αντιλήψεις ή συνήθειες τότε μπλοκάρει τον εξελικτικό της δρόμο.
Όποτε ερχόμαστε λοιπόν τώρα στη σύλληψη και την κυοφορία του νέου πνευματικού οργανισμού το αντίστοιχο με το σώμα όπως πάει πού θα κατατείνει αφού περάσουν όλες αυτές οι συζεύξεις σε ψυχικό επίπεδο και αφήσουν τα τέκνα τους σε εισαγωγικά μέσα στην ψυχή σου θα καταλήξεις στην γέννηση του νέου πνευματικού οργανισμού.
Η σύζευξη με τη Μήτιδα είναι η κυοφορία. Δηλαδή με τη Mήτιδα δεν γεννάει, την καταπίνει και γεννάει ο ίδιος ο Ζευς. Όταν φτάσει στο σημείο να γεννηθεί ο νέος πνευματικός οργανισμός τότε θα είσαι σοφός. Δηλαδή εικοστό έβδομο τέκνο είναι η Αθηνά όποτε είναι η κατάκτηση του έσω φωτός μέσα σου και όποτε μπορεί να επιτευχθεί εσωτερικός γάμος.
Δέκατη τρίτη ημέρα, δεύτερος Ιερός Γάμος. Σύζυγος του Διός Θέμιδα.
Η δεύτερη σύζευξη με την θέμιδα γεννάει τις ώρες. Οι ώρες είναι Δίκη Ευνομία και Ειρήνη και πάμε να το δούμε σε Ψυχικό επίπεδο αυτό. Όταν λέμε ώρες έχουνε σχέση με την ώρα της εκθέοσης, οι ώρες είναι αυτές που φυλάνε τις πύλες του Ολύμπου και τις ανοίγουνε μόνο κάτ’ εντολήν της Ήρας, δηλαδή η συμπαντική ψυχή του Διός η συμπαντική ψυχή ή ο κοσμικός νους λέει αυτός είναι έτοιμος κεκαθαρμένος έτοιμος για εκθέοση ήρθε η ώρα του και όταν έρχεται η ώρα αυτή είσαι ωραίος η λέξη ωραίος έχει να κάνει με το τέλειο με την τέλεια έκφανση του σταδίου του οποίου βρίσκεσαι. Για αυτό λέμε και το ωραίο παιδάκι και ο ωραίος γέρων, άλλο όμορφος αυτό είναι άλλο.
Τι πάει να πει ώρες σε Ψυχικό επίπεδο η θέμις που είναι τιτανίδα. Τιτανίδα σημαίνει σε φέρνω στη ζωή και η θέμις είναι αυτή που θα δώσει τους θεσμούς οι θεσμοί είναι αυτή που θα θέσουν τις βάσεις της σωστής εξελικτικής πορείας. Δίνει θεσμούς και θεσμοφόρος θεωρείτο ο Διόνυσος (θεσμοφορον καλαιω Διόνυσον ) έτσι λέει ο ύμνος προς,……..β γιατί εδώ είναι η βασιλεία του Διονύσου οπότε εδώ υπάρχουν αυτοί οι θεσμοί από τη θέμιδα τιτανίδα πάνω από το Δία υπάρχουν κοσμικοί θεσμοί που εφαρμόζονται κατά τους ειμαρμένους νόμους εδώ στο Πεδίο που είμαστε και αυτό εδώ το διαφεντεύει ο Διόνυσος.
Πάμε να δούμε τώρα ποιες είναι οι ώρες Δίκη και τι πάει να πει αυτό σε Ψυχικό επίπεδο τι πάει να πει η δικαιοσύνη αυτό είναι και το θέμα που διαπραγματεύεται στο περί δικαίου Πολιτεία του Πλάτωνος είναι το περί δικαίου και η δικαιοσύνη δεν είναι Αρετή ενός κέντρου, στην Πολιτεία μας λέει τις αρετές του τριών κέντρων που είναι φρόνηση για το νοητικό το λέει και λογιστικό η έλλογος ψυχή φρόνηση η φορά του νου δηλαδή ακολουθείς ανδρεία γεια το θυμοειδές και σωφροσύνη για το επιθυμητικό και όταν λέμε σωφροσύνη υπάρχουν διάφοροι όροι της σωφροσύνης μέσα στο πλατωνικό έργο όπως και της ανδρείας 12 ορισμοί της ανδρείας ο αγάπη μου ορισμός της ανδρείας τόλμα υπηρετικής φρονήσεως.
Δηλαδή η τόλμη που υπηρετεί τη φρόνηση δεν μπορεί να τολμάς και να με σκέφτεσαι πριν με το νου τι πάω να κάνω για παράδειγμα για να αυτοκτονήσεις τολμάς αλλά δεν σκέφτεσαι τι πας να κάνεις αυτό δεν υπηρετική φρονήσεως η αυτοκτονία, τόλμη είναι. Το βρίσκουμε τόλμα δωρικά όπως τη λένε οι Σπαρτιάτες τόλμα την τόλμη τι λένε τόλμα είναι ηπηρετική φρονήσεως η σωφροσύνη αυτό μας κάνει μεγάλη εντύπωση άλλο εγκρατής άλλο σώφρονάς, ο εγκρατής συγκρατείται σε κάτι ενώ ο σώφρον δεν τον ενδιαφέρει. Δηλαδή να έχεις καταλάβει πλήρως το μέτρο, να ξέρεις ότι δεν κάνει να τρως ζάχαρη και να σου φέρουν μπροστά σου γλυκά και να λες δεν με νοιάζει σαν να μη σε απασχολεί η επιθυμία.
Δικαιοσύνη υπάρχει όταν τα τρία αυτά κέντρα έχουν τις αρετές του νου δηλαδή δικαιοσύνη είναι η κατάσταση της ψυχής στην οποία επικρατούν οι αρετές των αντίστοιχων κέντρων. Δηλαδή αν έχεις φρόνηση στο νοητικό και ανδρείας το θυμοειδές και σωφροσύνη στο επιθυμητικό τότε έχεις δικαιοσύνη μέσα σου. Και η λέξη δίκαιο έρχεται από το δίαιον, δηλαδή ιόν ιενε σημαίνει πορεύομαι αυτό που περνάει διαμέσου στο επόμενο άρα η κατάσταση που διαπερνάει όλα σου τα κέντρα είναι η δικαιοσύνη. Αυτό το γεννάει με τη Θέμιδα καλείσαι λοιπόν εσύ σε ψυχικό επίπεδο να εκφράσεις αυτή τη δίκη. Εάν την εκφράσεις δηλαδή προσπαθήσεις να αναπτύξεις τις αρετές των κέντρων τότε έρχεται η δεύτερη ώρα που λέγεται, Ευνομία, γιατί ευ- νέμονται κατανέμονται οι δικαιοδοσίες των κέντρων. Είναι η Αρίστη κατανομή των δικαιοδοσιών, πχ. δεν μπορεί επιθυμητικό να πάρει τα γκέμια του άρματος της ψυχής, η δουλειά του είναι κάτω, δεν μπορεί το θυμοειδές να σηκώσει παντιέρα.
Εδώ είναι που κερδίζει η Αθηνά του Ποσειδώνα στον διαγωνισμό δεν καταργεί απλά δείχνεται ανώτερη είναι το λάδι πάνω από το νερό στο καντήλι, που πρέπει να υπάρχει από κάτω το νερό το λάδι, πάντα επιπλέει, ο νους είναι πάνω από το συναίσθημα. Η Αθηνά ανάβει το πυρ το φιτίλι του νου. Αυτό λοιπόν όταν υπάρξει ειδική υπάρχει και η ευνομία η δικαιοσύνη που έχει τις αρετές στο κέντρο και τότε αφού κατανέμονται σωστά οι αρμοδιότητες των κέντρων εσύ νου είσαι Ηνίοχος και τότε έρχεται η Ειρήνη. Η τρίτη ώρα είναι η Ειρήνη και Ειρήνη είναι Ει- δηλαδή ουσία, (ρ)όη, (ν)οη, τι είναι νοεί δεν υπάρχει λέξη νοεί, αλλά υπάρχει ως σύνθετη σαν ένα κομμάτι μιας σύνθετης λέξης, λέμε νοεί ή νοά π.χ.. Η Αθήνα λέγεται άθεονόα, δηλαδή το α είναι το η στα δωρικά, οπότε αντί να λέμε η Θεού νόησις λέμε ά θεό νόα και αυτό τι σημαίνει Ειρήνη ότι είναι η ροή της νοητικής ουσίας, μέσα σου αυτό είναι η δύναμη και κάνουν έτσι όταν ευλογούν οι παπάδες και πιάνουν με τον αντίχειρα πού είναι ο Άρης τον παράμεσο το δάχτυλο που είναι της Αφροδίτης.
Άρα Άρης και Αφροδίτη ήσου αρμονία δηλαδή γεννούν την αρμονία μέσα σου και έχεις Ειρήνη Γαλήνη δηλαδή στην ψυχή που σημαίνει ότι έρχεται η θεά της αρμονίας να σμίξει με τις αντιθέσεις μέσα σου και εναρμονίζονται τα αντίθετα σώμα και πνεύμα εναρμονίζονται αυτό είναι το Ειρήνη υμίν και αυτή είναι μία ώρα που είναι η θυγατέρα της Θέμιδος και του Διός. Άρα πού καταλήγουμε ο δεύτερος γάμος η δεύτερη σύζευξη του Διός με τη θέμιδα είναι για να καθορίσει τους θείους δεσμούς που πρέπει να επικρατούν στην ψυχή προκειμένου αυτή να ολοκληρώσει τον εξελικτικό της δρόμο και αυτοί οι θείοι θεσμοί επιβάλλουν στην ψυχή να γίνει ωραία να έρθει δηλαδή η ώρα που θα εκθεοθεί και για να γίνει αυτό μας δείχνουν οι ώρες τη διαδικασία πρώτα πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη άρα να έχει τις αρετές των τριών κέντρων τής μετά να υπάρχει αυτή η σωστή κατανομή των αρμοδιοτήτων να μην αφήσουμε το συναίσθημα να μας κάνει ότι θέλει να μην αφήσουμε την επιθυμία να μας κάνει θέλει αυτή είναι η σωστή κατανομή και το τρίτο πράγμα είναι η Γαλήνη που στοχεύει η ψυχή.
Η ξηρασία είναι ευκαιρία επιβολής της νοητικής ενέργειας στο άλογο μέρος της ψυχής.
Δέκατη τέταρτη ημέρα, τρίτος Ιερός Γάμος. Σύζυγος του Διός Ευρυνόμη.
Η τρίτη σύζευξη είναι με την Ευρυνόμη που έρχεται και δένει με τα προηγούμενα η ευρυνόμη αφού δηλαδή υπάρχει ο νόμος ο θείος ευρέως μέσα στην ψυχή μας δηλαδή έχει καταλάβει όλα τα κέντρα. Η μία ώρα είπαμε είναι η ευνομία εδώ είναι ευρυνόμη η ευρυνόμη είναι η ευρεία κυριαρχία του νόμου του Διός μέσα στην ψυχή. Αφού υπάρχουν τα προηγούμενα τότε έρχεται η ευρυνόμη με την όποια γεννάει τις τρεις χάριτες. Και ποιες είναι οι τρεις χάριτες η Αγλαΐα για το νοητικό που σημαίνει υπέρλαμπρη Φωτεινή λέμε άγλαότιμόνον η Αθηνά η λάμπρω τιμημένη άρα είναι η Χάρις που επικρατεί στο νοητικό εάν κυριαρχεί η αντίστοιχη αρετή του πού είναι η φρόνησις δηλαδή από την στιγμή που κυριαρχεί η αρετή του κέντρου ακολουθεί η χάρης του κέντρου.
Άρα αν λοιπόν έχουμε καταφέρει την φρόνηση από το προηγούμενο στάδιο της σύζευξης την φρόνηση πού είναι η Αρετή του λογιστικού κέντρου τότε γίνεται λαμπερός ο νους μας, λάμπουμε νοητικά, είναι η Χάρης, που λέμε εκπέμπεις, όπως οι φιλόσοφοι βγάζουν προς τα έξω πράγματα απ τον νού, άρα είναι η εσωτερική φώτιση. Η Αρετή του θυμοειδούς λέγεται Θαλία γιατί Θάλεια με (ει) είναι η Μούσα ενώ η θαλία είναι η Χάρις του κέντρου καρδιά όταν έχει ανδρεία. Θάλω ανθίζω είναι ανθισμένο το συναίσθημα μου, δηλαδή θαλεροτητα που σημαίνει άνθιση είναι αυτό που λέμε ανοίγει η ψυχή σου. Εάν λοιπόν επικρατεί αυτή η Αρετή της ανδρείας στο θυμοειδές η Χάρις που συνοδεύει αυτό λέγεται Θαλία. Οι τρεις χάριτες συνοδεύουν πάντα την Αφροδίτη γιατί έχει αρμονία η μητέρα της αρμονίας οπότε όταν υπάρχει αρμονία υπάρχουν και οι τρεις χάριτες και η τρίτη Χάρης που υπάρχει στο επιθυμητικό εάν σε αυτό υπάρχει σωφροσύνη είναι η Ευφροσύνη.
Προσέξτε πόσο σοφές κουβέντες είναι αυτές. Ότι η Χάρις του επιθυμητικού είναι η σωφροσύνη, που ετυμολογείται ως Σωτηρία φρονήσεως, εκεί θα σωθεί η φρόνησης. Αν δεν μπορείς να επιβληθείς την κοιλιά σου «Ειθίζεο, γαστρός μεν πρώτιστα και ύπνου, λαγνείας, θυμού…» προσοχή 4 πράγματα που πρέπει να επιβληθούμε και τα τρία έχουν να κάνουν με τα κάτω κέντρα. Γαστρός μεν πρώτιστα για αυτό και κάνουμε πρώτα αυτό το καθαρίσει ακόμα με την αποπαρασίτωση και την ξηρασία στην πράξη δηλαδή. Ύπνου, δεν μπορεί δηλαδή ούτε να ξενυχτάς ούτε να κοιμάσαι σαν ζώον. Λαγνεία, το σμίξιμο το ερωτικό είναι πολύ σημαντικό γιατί σε ερωρικό επίπεδο ο άλλος σε μιαίνει όταν είναι βρώμικος ψυχικά μπαίνεις μέσα του, θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσοχή αυτό, μέτρον, στην αρχή είσαι σάτυρος μετά γίνεσαι Σιληνός, για αυτό τον Διόνυσο τον συνοδεύουν τρεις, σάτυροι Σιληνοί μαινάδες. Όταν λοιπόν έχεις τη σωφροσύνη που είναι σωτήρια φρονήσεως γιατί αυτό θα σώσει τη φρόνηση.
Εδώ προσέξτε τη φρόνηση την έβαλαν στο επιθυμητικό δεν την έβαλαν στην καρδιά, γιατί τα 3 από τα 4 που πρέπει να προσέξεις έχουν να κάνουν με το επιθυμητικό και ένα του θυμού, όπου εκεί πακτώνει και συσσωρεύεται κάνοντας σε να μην μπορείς να αντιδράσεις να νιώθεις ανήμπορος, έτοιμος να εκραγεί λόγω των ταπωμένων συναισθημάτων στο υποσυνείδητο από παιδί το οποία θέλουν και μεγαλύτερη δουλειά. Όταν λοιπόν επικρατεί η Σωτηρία φρονήσεως η φρόνηση παίρνει τον έλεγχο του επιθυμητικού η αρετή του επιθυμητικού τότε ευφραίνεσαι. Όταν μετά από μία επαφή δηλαδή αισθάνεσαι καθαρός, είναι πολύ άσχημη αίσθηση να πας με κάποιον μόνο για να απολαύσεις την ηδονή του σώματος και έπειτα να ανακαλύψεις την μαυρίλα της ψυχής, είναι άσχημη αίσθηση αισθάνεσαι βούρκος. Με την ευφρόσυνη λοιπόν ευφραίνεσαι όταν μπορείς να επιβληθείς στο επιθυμητικό σου και θάλι το συναίσθημα σου όταν επιδείξεις ανδρεία δηλαδή δεν είσαι κότα. Και Αγλαΐα από τις γνώσεις τις πολλές και τις αντιλήψεις που λάμπεις.
Σε Ψυχικό επίπεδο αφού έχουμε καταφέρει να επιβληθούμε σε όλα αυτά τα κέντρα και να έχουμε τις αρετές τους τότε μας περιμένουν οι χάριτες για να απολαύσουμε τη χάρη.
Η εντολή είναι μείνε στο μετρό με ότι αυτό συνεπάγεται, μετρό της επιθυμίας, ούτως ώστε να μην περνάς το μετρό και να γίνει ευρεία κατανομή της Χάρης του θείου νόμου μέσα σου. Γιατί εντάξει ξεπερνάς το μετρό κατακτάς τα άλλα. Αλλά για διατηρησέτα, η διατήρηση είναι εδώ.
Δέκατη πέμπτη ημέρα , τέταρτος Ιερός Γάμος. Σύζυγος του Διός, Δήμητρα.
Τετάρτη σύζευξη του Διός με τη Δήμητρα και γεννιέται η Περσεφόνη. Η Περσεφόνη είναι η ψυχή που έρχεται στον κύκλο των ενσαρκώσεων με μάθημα να γνωρίζεις ότι έχεις και άλλη πορεία εδώ δεν είναι μόνο αυτός ο χιτώνας ο κύκλος της ενσάρκωσης, έχεις μπει σε ένα τροχό ενσαρκώσεων, φρόντιζε μην φορτώνεις άλλο κ ώστε να μάθεις να μην φορτώνεις άλλο κάρμα. Φρόντισε να μην αδικείς τους γύρω ούτε τον εαυτό σου για να μην φορτωθείς άλλο κάρμα. Αυτό πάει με τη Δήμητρα γιατί στην εξελικτική πορεία έχουμε πολλούς κύκλους ενσαρκώσεων. Αυτό εδώ όπως είμαστε εφαρμόζουμε αυτά τα βήματα και φροντίζουμε να μην επιβαρυνθούμε με άλλες ατασθαλίες εδώ και πέρα. Από δω και πέρα, μέσα μας ξέρουμε τι είναι το σωστό να κάνουμε και δεν είναι, όχι μόνο στο σώμα μας, αλλά και στη συμπεριφορά στους άλλους να μην τρέφουμε αρνητικά συναισθήματα, προσπαθείς δηλαδή να ελαφρώσεις το κάρμα, καθαίροντας την ψυχή σου τα αρνητικά συναισθήματα μην αδικήσεις ούτε τους γύρω σου ούτε τον εαυτό σου.
Να ξέρεις δηλαδή ότι αυτός είναι απλά ένας σταθμός στην πορεία και έτσι έχοντας αυτό υπόψιν σου θα ελαχιστοποιήσεις τους κύκλους σου. Ένα πολύ ωραίο παράδειγμα που έχει πει Καρλ Κερένυι, η ζωή είναι ένα περιδέραιο και η βίοι είναι οι χάντρες που περνάνε στο περιδέραιο για να το στολίσουν. Έχε υπόψη σου ότι υπάρχουν κι άλλοι κύκλοι ενσαρκώσεων και για να τους ελαχιστοποιήσεις δεν πρέπει να φορτώσεις άλλο κάρμα. Ο Πλούταρχος μας λέει ότι οι τρεις τελευταίοι βίοι στην προς εκθέοση ψυχή πρέπει να είναι βίοι φιλοσόφων. Με τη Δήμητρα γύρνα την Περσεφόνη λοιπόν πού είναι η συνειδητοποίηση ότι επειδή ερχόμαστε σε πολλούς κύκλους ενσαρκώσεων στους οποίους διαφεντεύει η Περσεφόνη ως βασίλισσα του Άδη -του κόσμο μας, καλούμαστε να μην επιβαρύνουμε το κάρμα για να μειώσουμε τους κύκλους ενσαρκώσεων για να ολοκληρωθεί αυτή η ανακύκλωσης.
Δέκατη έκτη ημέρα, πέμπτος Ιερός Γάμος. Σύζυγος του Διός Μνημοσύνη.
Πέμπτος ιερός γάμος του Διός με την Μνημοσύνη γεννάει τις 9 μούσες που εφημερεύουν στις επιστήμες και στην παροχή της μυστηριακής γνώσης. Ο Απόλλων είναι ο έφορος της μυστηριακής γνώσης που την δίνουν οι μούσες μέσα από τις επιστήμες και την διαχειρίζεται ο Διόνυσος γιατί όλο αυτό το πράγμα γίνεται στο Πεδίο του. Καλείται δηλαδή η ψυχή για να μπορεί να ενεργοποιήσει την μνημοσύνη για την υπάρχουσα γνώση οι μούσες δίδουν το ζητείν και η μνημοσύνη το ευρίσκει. Οι μούσες δίνουν την αναζήτηση της αλήθειας από το ρήμα μόσθε που σημαίνει αναζητώ και η μνημοσύνη την εύρεση της αλήθειας. Η μνημοσύνη εφορεύει στην εύρεση της αλήθειας, άρα για να μπορούμε να ανακτήσουμε τις μνήμες των προηγούμενων ζωών δηλαδή να φτάσουμε στο τελευταίο στάδιο της πνευματικής μας εξέλιξης όπου ο άνθρωπος πριν την εκθέοση να μπορεί να θυμάται όλους τους προηγούμενους προσλαμβάνοντας μυστηριακή γνώση το ποτέ σε αυτή τη φάση η ψυχή καλείται να μελετήσει να πάρει γνώση όχι μόνο να είναι ενάρετη.
Άρα Μελέτη φιλοσοφίας.
Δέκατη έβδομη ημέρα, έκτος Ιερός Γάμος. Σύζυγος του Διός Λητώ.
Ο έκτος ιερός γάμος του Διός είναι με τη Λητώ και γεννάει τον Απόλλωνα και την Αρτέμιδα. Λητώ σημαίνει λήθη του υλικού πεδίου από το ληθώ. Τι πάει να πει λήθη του υλικού πεδίου; Σημαίνει ότι η ψυχή δεν θυμάται τον πόνο που πέρασε στο υλικό πεδίο, γιατί η εκθέοση που θα δεχτεί τα δώρα των τέκνων της Λητούς δηλαδή να είναι ενάρετη ψυχή να τιμάει την Αρτέμιδα και να πάρει μυστηριακή γνώση τότε τιμάει τον Απόλλωνα. Όταν η ψυχή το καταφέρνει αυτό τότε υπερβαίνει πλήρως τον πόνο που έχεις στο υλικό πεδίο είναι σαν να μην θυμάται καν τι τράβηξε. Μέσω αυτών των δύο θεών γίνεται η έξοδος από την ύλη, δηλαδή εμπεδώνεις αρετή, Άρτεμις και ο Απόλλωνας σε δέχεται ως εκπυρωτης. Εδώ η εντολή είναι διατήρηση αρετής και πρόσληψη μυστηριακής γνώσης.
Δέκατη όγδοη ημέρα, Έβδομος Ιερός Γάμος. Σύζυγος του Διός, Μαία.
Ο έβδομος ιερός γάμος του Διός είναι με την Μαία, με γέννημα τον Ερμή και Ερμής είναι ο λόγος. Εδώ θα αναφέρουμε τις 6 αρετές του Έλληνος λόγου που παραδίδει ο Ηρωδιανός. Στην ένσαρκη κατάσταση χρησιμοποιούμε τον λόγο. Η πρώτη Αρετή είναι η ευπρέπεια, δεν βρίζεις αλλιώς δεν θεωρείσαι εξελιγμένος, η σαφήνεια, πρέπει να μιλάς με σαφήνεια, η κυριολογία να μην λες ασυναρτησίες ό,τι να ‘ναι, η συντομία δεν μπορείς να μακρηγορείς και να χάνεται το νόημα η ευσυνθεσία δεν μπορείς να μου ξεκινάς ένα θέμα και να πετάγεσαι από το ένα στο άλλο. Και η εντολή είναι εφάρμοσε τις 6 αρετές του Έλληνος λόγου στην ζωή σου.
Δέκατη ένατη ημέρα, όγδοος Ιερός Γάμος. Σύζυγος του Διός, Σεμέλη.
Η όγδοη σύζευξη του Διός η Σεμέλη που γεννάνε τον Διόνυσο. Εδώ είναι καθαρά ετυμολογία της Σεμέλης πού είναι η κόρη του θνητού Κάδμου που νυμφεύεται την αρμονία που είναι κόρη θεών Αφροδίτης και Άρεως.
Άρα η Σεμέλη είναι αποκύημα της αρμονίας της ψυχής, όταν λοιπόν επικρατεί η αρμονία και έχει το γονίδιο της αρμονίας η Σεμέλη πάμε στο Διόδωρο τον Σικελιώτη ο οποίος παραδίδει την ετυμολογία της Σεμέλης (Η Σεμέλη είναι η σεμνή επιμέλεια και τιμήν έχουσα) βγαίνει από το σεμνή. Η λέξη σεμνός σεμνή είναι έσω μένει δηλαδή αυτή που εσωστρέφεται και επιμελείται την ουσία της, γιατί η επιμέλεια της ουσίας είναι εσωτερική υπόθεση. Άρα η Σεμέλη είναι η ψυχή που τιμάει και επιμελείται την ουσία της και για αυτό γεννάει τον Διόνυσο (Διός – νούς). Γεννάει δηλαδή το νέο ανανεωμένο πνευματικό οργανισμό όπως λέγεται Βάκχος. Όπως λέει ο ύμνος της Σεμέλης ο νούμερο 44 ορφικός ύμνος, περιγράφει και λέει ότι η ωδίνη του τοκετού που γέννησε το Διόνυσο ήταν ανώδυνη η ωδίνη στον τοκετό δεν γράφεται με τον ίδιο τρόπο όπως η οδύνη όταν κλαίω.
Η ωδίνη του τοκετού γράφεται με Ω δ ί ν η δηλαδή Ω- δίνει που έρχεσαι κάτω, που σε ρουφάει κάτω σε ενσάρκωση γράφεται με ι το δίνει η άλλη οδύνη που κλαις (ο δ ύ ν η) από το δύομε καταδύομαι… Παράδειγμα βουλιάζεις βουλιάζεις βουλιάζεις στο συναίσθημα άλλο η οδύνη του τοκετού η ωδίνη του δικού σου βάκχου λέει ο ύμνος της Σεμέλης δεν έχει πόνο. Μεγάλες ωδίνες ελάσατο, λέει ο ύμνος ελάσατο σημαίνει έβγαλε από πάνω της, δεν υπήρχαν ωδίνες του τοκετού. Ο τοκετός αυτός είναι πνευματικός ο ανανεωμένος τρόπος σκέψης ο ανανεωμένος νους του ανθρώπου. Για αυτό τον γέννησε εξαμηνίτικο γιατί 6 είναι ο αριθμός της τελειότητας και της ψυχής κατά τους πυθαγόρειους, ο τέλειος αριθμός στα μαθηματικά είναι το άθροισμα των δύο αιρετών το 1+2+3 αυτός είναι ο ανανεωμένος νους ο τελειοποιημένος. Για αυτό και ο Διόνυσος εφορεύει στην τελεστική μανία, η μανία της τελειοποίησης εκεί εφορεύει ο Διόνυσος.
Η εντολή εδώ είναι να επιμελείσαι την ουσία σου πάντα και να την τιμάς τιμά την ουσία νου σου. Μην αφήνεις ποτέ τον ηνίοχο κάτω από το άρμα.
Εικοστή ημέρα, ένατος Ιερός Γάμος. Σύζυγος του Διός, Ήρα.
Η τελευταία σύζευξη είναι με την Ήρα. Με την Ήρα γεννάει την Ειλειθυία την Ήβη και τον Άρη. Η Ήρα είναι η συμπαντική ψυχή σε αυτό το 9ο στάδιο έρχεται ο εσωτερικός γάμος ψυχής και νου ο Δίας είναι ο κοσμικός νους και η Ήρα η συμπαντική ψυχή. Αυτά συμβολικά μέσα μας, είναι σαν να μπαίνει ο νους μέσα στην ψυχή, σαν να της κάνει έρωτα, όποτε εμποτίζεται η ψυχή με όλες τις ποιότητες του νου όπως εμποτίζεται και η μήτρα από το σπέρμα. Και γεννάει την ηλίθια που είναι θεότητα που βοηθάει τους τοκετούς είναι η Παναγία η Ελευθερώτρια ταυτίζετε με την Αρτέμιδα τη λέει Άρτεμης η Ειλειθυία και στην Κρήτη υπάρχουν πάρα πολλά σπήλαια της Ειλειθυίας και ένα από τα ποιο σημαντικά είναι στον Τσούτσουρο.
Τι πάει να πει γεννάει με την Ήρα την Ειλειθυία; H Ειλειθυία είναι αυτή που σε βοηθάει να απελευθερωθείς από την ύλη και να γεννήσεις τον νέο πνευματικό οργανισμό, για αυτό είναι ελευθερώτρια. Δεν μπορεί να γεννηθεί ο νέος πνευματικός οργανισμός δηλαδή να ανανεωθείς πνευματικά χωρίς να επιστατεί η Ειλειθυία σε αυτή την γέννηση. Όταν λοιπών ο νους σμίγει με την ψυχή γίνεται ο εσωτερικός γάμος Διός –νου, Ήρας – ψυχής. Τότε πάμε στον τοκετό του νέου πνευματικού οργανισμού. Αλλάζουμε τα μυαλά μας τον τρόπο σκέψης.
Και γεννάει την Ήβη την αιώνια νεότητα, όταν καταλήξει ο άνθρωπος να γίνει δαίμων, ηλιακό ον κατακτά την αιώνια νεότητα.
Ο ήλιος, καθάπερ ο Ηράκλειτος φησι, νέος εφ’ ημέρη εστίν.
– Ο ήλιος, όπως λέει και ο Ηράκλειτος, κάθε μέρα είναι καινούργιος.
Ο νέος πνευματικός μου οργανισμός που είναι ηλιακός όπως λέει ο Ηράκλειτος είναι σαν να αντιπροσωπεύει το είδωλο του Έν στον κόσμο της ύλης. Εκφράζετε το Έν μέσα από το δικό μου.
Η Εντολή κράτησε τα προηγούμενα για να γεννηθείς στην πνευματική σου αναγέννηση η οποία θα είναι το έσω φως που θα γίνεις Ηλιακός και θα φτάσεις στη Σοφία. Γιατί όταν τελειοποιηθείς σαν πνευματικός οργανισμός γίνεσαι σοφός και τότε τιμάς το 26 τεκνό του Διός την Αθηνά την νόηση του θεού.
Εικοστή δεύτερη ημέρα
Η έγερση μας, στις 6:34 . Εδώ τις 2 ημέρες ακολουθούμε το ίδιο καθημερινό πρόγραμμα άσκησης και διατροφής με το τρίτο επίπεδο από την έγερση μας μέχρι τις 16:00 μόνο που διακόπτουμε όλα τα σκευάσματα και η τροφή μας είναι μόνο μήλα .
Μπορείτε να τρώτε όσα μήλα θέλετε έως τις 16¨00 που σταματάτε να τρώτε μήλα και συνεχίστε μόνο με νερό.
Στις 18:00 πίνουμε τα Άλατα Εpson, σημείον προσέλευσης το εστιατόριον.
Στις 20:00 πίνουμε το επόμενο ποτήρι με τα Άλατα Εpson σημείο προσέλευσης το Εστιατόριον.
Στις 22:00 πίνουμε ένα ποτήρι ίσα μέρη ελαιόλαδο, με χυμό λεμονιού ή γκρέιπφρουτ και στη συνέχεια, εφαρμόζουμε μια κομπρέσα καστορέλαιο, πάνω από την περιοχή του ήπατος και της χοληδόχου κύστης. Ξαπλώστε αμέσως στο κρεβάτι σας στο δεξί πλευρό, μαζεύοντας το πόδι σας προς το στέρνο για 20 λεπτά.
Μπορεί να αρχίσετε να νοιώθετε τις πέτρες να μετακινούνται. Μετά τα 20 λεπτά μπορεί να κοιμηθείτε.
Μπορεί να αισθανθείτε λίγη ναυτία, στον ύπνο σας. Αυτό συμβαίνει γιατί το σώμα σας απελευθερώνει τοξίνες που έχουν αποθηκευτεί τόσο στην χοληδόχο κύστη όσο και στο συκώτι. Μην ανησυχείτε, αυτό είναι φυσιολογικό και σηματοδοτεί ότι η διαδικασία λειτουργεί. Εάν έχετε διάθεση για εμετό, κάντε, δεδομένου ότι αυτό είναι μια φυσιολογική απελευθέρωση των τοξινών. Για εκείνους που δεν αισθάνονται ναυτία, μην ανησυχείτε, απλά μπορεί να μην έχετε πολλές αποθηκευμένες τοξίνες.
Ο σκοπός των αλάτων Epsom είναι να βοηθήσουν να χαλαρώσει το έντερο και να καθαρίσει την εντερική οδό. Ξεπλένουν το έντερο από τα στάσιμα απόβλητα εύκολα, διαστέλλουν το χοληφόρο πόρο και προετοιμάζουν τον οργανισμό για το μείγμα του ελαιόλαδου και του χυμού του λεμονιού η του γκρέιπφρουτ. Μετά τη λήψη των αλάτων Epsom, ενδέχεται να αρχίσει το έντερο να αδειάζει , αν και για πολλούς ανθρώπους, τα άλατα δρουν περισσότερο ως τονωτικό του εντέρου αντί να προκαλούν διάρροια αμέσως.
Εικοστή Τρίτη ημέρα
Στις 6:00 πίνουμε τα Άλατα Εpson στον κοιτώνα μας.
Η πρώτη κένωση θα είναι το γεύμα που φάγατε από την προηγούμενη ημέρα. Στη συνέχεια οι κενώσεις θα περιέχουν ως επί το πλείστον υγρά, μαζί με πολλούς χολόλιθους. Έχετε καθαρίσει το συκώτι και την χοληδόχο κύστη μας από πέτρες και τοξίνες. Μπορείτε επίσης να δείτε επιπλέον πέτρες και στις επόμενες κενώσεις του εντέρου. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να συνεχίσετε με ένα άλλο κλύσμα για να εξασφαλίσετε ότι δεν παρέμειναν πέτρες στο εντερικό σύστημά. Συνεχίστε να πίνετε τα βότανα για την χοληδόχο κύστη.
Το μεσημέρι, στο Εστιατόριο η τροφή μας περιλαμβάνει ατμόβραστα λαχανικά εποχής όπως παντζάρι, μπρόκολο, κουνουπίδι, καρότο, κολοκυθάκι με λεμόνι και λάδι, και μια κουταλιά με μέλι και ταχίνι χωρίς σπόρους . Σε περίπτωση που δεν χορτάσαμε τρώμε ένα φρούτο εποχής. Προς ενίσχυση του αναπνευστικού συστήματος κάνουμε εισπνοές απ το τσάι Έωλος, ενώ με το τέλος των εισπνοών κάνουμε γαργάρες και κατάποση από το τσάι μείγμα Έωλος που βρίσκεται στην κούπα μας. Στη συνέχεια τρώτε ένα μικρό μπολ με καρπούς και φρούτα που είναι στο νερό από το βράδυ. Πίνουμε διουρητικά βότανα που βοηθούν τα νεφρά, την χολή, το αίμα, το πάγκρεας, την σπλήνα, από το σύνταγμα βοτάνων ΚΒΒ.
Μετά το μεσημεριανό ξεκουραζόμαστε ενώ καλούμαστε το απόγευμα πλέον για την ανά 5 ώρες Άσκηση Ασπίδα και συνεχίζουμε με ασκήσεις προγραμματισμού, σημείο συγκέντρωσης ο Πρόναος. Τελειώνοντας τις ασκήσεις οδηγούμαστε όλοι μαζί για βραδινό, στο Εστιατόριον. Η τροφή μας περιλαμβάνει μια κουταλιά με μέλι, ταχίνι και σπόρους, συν ωμά λαχανικά εποχής όπως μαρούλια, ρόκα, καρότα και 1 πιάτο χυλό ζέας με μέλι – κανέλλα και μία μπανάνα ή σούπα .Όπως κάθε βράδυ, έναρξη της βραδινής τελετής στον Ναό του Ασκληπιού.
Αμέσως μετά την τελετή συγκεντρωνόμαστε στο Θέατρο για άσκηση ονειρικής καλλιέργειας και Αστρικό Ταξίδι. Πριν κοιμηθούμε επαναλαμβάνουμε την Άσκηση Κατάκλισης, τον Ελληνικό Διαλογισμό.
Εικοστή τέταρτη ημέρα
Στο Ασκληπιείο, κλείνουμε τον σεληνιακό κύκλο των 28 ημερών εκ της ενάρξεως της κάθαρσης με την εγκοίμηση .
Στα ίχνη των προγόνων μας χαράζουμε νέους δρόμους, προσεκτικοί και υπομονετικοί στον χρόνο που απαιτείται. Εξετάζουμε τα σύμβολα σωστά, στην ουσία των εννοιών τους. Ανεβαίνοντας εκ της συνειδήσεως, στην υπερσυνείδηση. Η Ασκληπιεία Ιατρική είναι τέχνη, διότι εμπεριέχει το θείον. Η θρησκευτική εμπειρία προσφέρει μία ιδέα γνωσιακών διαδικασιών, διεγείρει τον οραματισμό και φέρνει την κάθαρση με τελετουργικό τρόπο . Ο ικέτης απομακρυνόμενος εκ του καθημερινού περιβάλλοντός του όπου αλληλοεπιδρώντας διαμόρφωσε κατηγορηματικά την υποσυνείδητη γνώση του περί θεών και κόσμου.
Στο περιβάλλον του Ασκληπιείου, με τα αγάλματα και τις επιγραφές, ο Ικέτης με την επαναλαμβανόμενη εστίαση του, τόσο στον καθοδηγούμενο διαλογισμό σε συγκεκριμένες συνθήκες και με παράλληλα γεγονότα και πράξεις νοητικών καταστάσεων θεμελιώνουν τις συνθήκες για την απαραίτητη γνώση των ενεργειών που λειτουργούν στον χώρο. Ο ικέτης προγραμματίζεται από τους ιερείς μέσω των μνημονικών συστημάτων της Ασκληπιείας Μεθόδου. Η ολοκλήρωση της κάθαρσής του που έχει προγραμματιστεί από την συνέντευξη του με τον ιερέα κλείνει με το δρώμενο της εγκοίμησης. Το μέγα μυητικό πρωτόκολλο ξεκινά και κλείνει ολοκληρώνοντας το 28 ημερών σεληνιακό κύκλο.
Ημέρα των Επιφανείων
Η έγερση μας στις 6:34 και όπως και τις προηγούμενες ημέρες ξεκινάμε καθιστοί στο κρεβάτι μας με ίσια σπονδυλική στήλη την άσκηση Ασπίδα και αμέσως μετά τον καθιερωμένο διαλογισμό. Η σημερινή ημέρα δεν περιέχει σωματική άσκηση ή άλλη Αθλοπαιδία, ακολουθείτε μόνο, το τελετουργικό στα Λουτρά, μέρος της Ιερής Κάθαρσης. Με το πέρας των Λουτρών οι ιερείς οδηγούν στον βωμό τον ικέτη όπου τελείται το πρωινό Θρησκευτικό Τελετουργικό προσφοράς με καρπούς, οίνο και πίτα ζέας με λάδι και μέλι. Ακολουθεί ενεργειακή άσκηση και προγραμματισμός στο Θέατρο. Όταν ο Ικέτης ολοκληρώσει τον ομαδικό προγραμματισμό και αποδειχθεί μέσω οργάνων ότι είναι ομοιοδονούμενος οδηγείται από τον Ασκληπιάδη για την προ-εγκοίμησης ανάμνηση . Εδώ ο ιερέας, θα εγκρίνει εάν ο Ικέτης είναι έτοιμος και εάν χρειάζεται να περάσει την τελική φάση της κάθαρσης δηλαδή την εγκοίμηση. Βάσει του Ιατρικού Ιστορικού του και της τελικής ζύγισης του ορίζει διαδραστικά συστατικά και την δοσολογία του κυκεώνα .
Εάν ο ιερέας εγκρίνει αυτό σημαίνει ότι ο Ικέτης είναι έτοιμος για το Θεραπευτικό Ενύπνιο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας ακούγονται ύμνοι και μία βαθιά απόκοσμη μελωδία η οποία φέρνει στη μνήμη του ικέτη όλα τα αρχέτυπα σύμβολα. Λίγο πριν το σούρουπο ακολουθεί και η τελευταία τελετή προσφοράς στον Ασκληπιό αμέσως μετά την τελετή οι ικέτες οδηγούνται στη Θόλο από όπου ακούγονται ύμνοι, ενώ στον περίγυρό της καίγονται θυμιάματα, βότανα και μύκητες.
Στον χώρο έχει δημιουργηθεί μία έντονη θρησκευτική ατμόσφαιρα, οι ικέτες ενδύονται τα έρια από τις προσφορές τους τα οποία εμείς έχουμε αντικαταστήσει με πλεκτά βαμβακερά διότι πλέον στο ναό δεν γίνονται θυσίες ζώων. Κατά την διάρκεια του σούρουπου, ο φωτισμός του περίγυρου της θόλου αλλάζει και είναι πλέον εμφανές το τεράστιο προσωπείο του Ασκληπιού, που από τα μάτια του βγαίνει φως ενώ παράλληλα γύρω του κυριαρχούν τα σύννεφα καπνού. Κατά την ένδυση του Ικέτη προσφέρονται κουλούρια με ζέα και μέλι . Η σύνθεση των κουλουριών τα κάνει ευαίσθητα στο θρυμματισμό με αποτέλεσμα ψίχουλα να μπλέκονται στην μάλλινη ή βαμβακερή ανάλογα εποχής, ενδυμασία των ικετών. Οι ικέτες τώρα στέκονται στον περίγυρο της Θόλου όπου ιερείς παίρνουν και μοιράζουν στους ικέτες τον κυκεώνα.
Οι ύμνοι αρχίζουν ,ο αυλός και η λύρα συνοδεύουν υπνωτικά την επίκληση του Ασκληπιού η οποία απαγγέλλεται με ειδική προφορά για υπαγωγή σε ύπνωση. Οι ικέτες παρακαλούνται να μην αντιδράσουν σε ότι δουν και ακούσουν, όπως έχουν εκπαιδευτεί τις προηγούμενες ημέρες, βάσει του αρχαίο ελληνικού τυπικού το οποίον αναφέρεται στην κωμωδία του Αριστοφάνους ‘‘πλούτος’’ . Όταν πλέον φτάσουν στο επίπεδο συνείδησης για να μπορούν να συμμετέχουν στα Επιφάνεια ανοίγουν οι πόρτες της Θόλου και από μέσα βγαίνουν οι θεραπαινίδες μαζί με τα Παρούας τα εκπαιδευμένα Ιερά φίδια μήκους ενός μέτρου του Ασκληπιού πού πήγαιναν και έτρωγαν τα ψιχουλάκια της Ζέας που είχαν μαγκώσει πάνω στο πλεκτό, ενώ παράλληλα κουλουριάζονται επάνω στο μέλος που πάσχει.
Η συμβολή σύγχρονων μηχανημάτων 3D απεικονίσεων προβάλλονται στο χώρο τρισδιάστατα σύμβολα και απεικονίσεις του Ασκληπιού. Τα ενθεογόνα βότανα έχουν φέρει τον Ικέτη σε ένα ανώτερο επίπεδο συνείδησης και η μελωδία του αυλού μαζί με το ενεργειακό πεδίο του ναού συνθέτουν από εγωκεντρικό σε ηλιοκεντρικό το αιθερικό πεδίο του Ικέτη και έτσι έχουμε ως αποτέλεσμα ο Ικέτης να προσωποποιεί το ρόλο του ήρωα, να ενδύεται και αυτόν τον τρόπο έχοντας βιωματική πλέον εμπειρία ξεπερνά και το ποθούμενο το οποίο δεν είναι άλλο παρά η επιστροφή και η νίκη από το θάνατο.
Έχοντας πλέον ξαναγεννηθεί αποβάλλουμε τον φόβο προς το θάνατο. Με την εμφάνιση του Ασκληπιού όλα φαίνονται να αποκτούν μια δόνηση και όλα γύρω του ζωντανεύουν από την ευγενική παρουσία του και η στάση του προς τους ικέτες πλημμυρίζει τον περίβολο του Άβατου με χαρά και η προθυμία του Θεού να προσφέρει βοήθεια ακόμα και σε αυτούς που τον αμφιβάλλουν, ενισχύει την εμπιστοσύνη των ασθενών προς τον Θεό θεραπευτή.
Οι ικέτες του Ασκληπιού καλούνται να πιστέψουν στη θεραπευτική δύναμη του φιλάνθρωπου θεϊκού θεραπευτή, όχι επειδή αυτή η δύναμη επιβεβαιώνεται μέσω λογικής επιχειρηματολογίας και αντικειμενικών κριτηρίων ή λόγω της εκδήλωσης ενεργειών στο χώρο, αλλά επειδή είναι πρόθυμοι να ζήσουν εκεί έστω για λίγο, να συμμετέχουν στη θεραπευτική διαδικασία με τον ρόλο τους τώρα ήρωες του δράματος, της διαδικασίας θεραπείας με το καθιερωμένο τελετουργικό, τους γίνεται ζήτημα προσωπικής ευθύνης. Αυτή η αίσθηση ευθύνης και προσήλωσης στις οδηγίες του Θεού, ενεργοποιεί την απόκριση Placebo και έτσι οι ασθενείς που υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις και έχουν αρνητικές αναμνήσεις και εγκλιματισμό στην Κοσμική Ιατρική για μεγάλο χρονικό διάστημα, βρίσκουν έναν λόγο να ελπίζουν στην ανάρρωσή τους, επισκεπτόμενοι τα ιερά του Ασκληπιού που παρέχουν μία εναλλακτική μέθοδο θεραπείας για απεγκλωβισμό τους από τις προηγούμενες ανεπιτυχείς ιατρικές εμπειρίες, μέσω της προσωπικής επικοινωνίας τους με τον Θεό.
Το ξημέρωμα ιερείς καταγράφουν τα οράματα και όνειρα των ικετών. Οι ικέτες οδηγούνται από διαφορετικές κατευθύνσεις, αυτοί που έχουν δεχτεί τα Επιφάνεια και την άμεση θεραπεία τους και προς την αντίθετη αυτοί οι οποίοι ακόμα χρήζουν ανάγκης κάποιου θεραπευτικού σκευάσματος ή αγωγής προς ολοκλήρωση της κάθαρσης τους, σύμφωνα με τις ονειρικές οδηγίες του Ασκληπιού.
Η Επιδαύρεια ή Ασκληπιεία Μέθοδος, είναι μια αρχαία θεραπευτική τεχνική την οποία αναβιώνουμε στο πρακτικό μέρος της βοτανικής αλλά και της θεουργίας. Την τεχνική αυτή εφάρμοζαν στην Θόλο της Επιδαύρου οι ιερείς-θεραπευτές Ασκληπιάδες περίπου 2500 χρόνια πριν και το τυπικό αυτό εφαρμόζουμε στο ιερό της Θόλου σήμερα . Η τελετουργική διαδικασία προετοιμάζει τον ικέτη βήμα βήμα, για την κάθαρση της ψυχής και του σώματος. Καθοριστικό ρόλο για την επιτυχία στην κάθαρσή είναι η συμβολή του φυσικού περιβάλλοντος και η τοποθεσία που είναι τα ασκληπιεία Θόλος.
Σημαντική επισήμανση
Το παρόν πρόγραμμα τελετουργικής θεϊκής Ίασης, ενεργούντος του Ασκληπιού, αναγνωσθέν και βελτιωμένο, εγκρίνεται και υποστηρίζεται ποικιλοτρόπως από τον Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή Έρευνας του Ινστιτούτου Αρχαίας Διατροφής Διοσκουρίδης κ. Σάββα Ε. Καζά.
Πέραν των αναφερομένων στο παρόν πρόγραμμα παρασκευασμάτων, θα προσφέρονται στους ικέτες του Ασκληπιού και άλλα παρασκευάσματα, τα οποία θα παράγονται με βιολογικές δυναμικές πρώτες ύλες, υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου ΄΄Διοσκουρίδη΄΄ και την εποπτεία του Αρχαιολόγου Ερευνητή και Τεχνολόγου της εφαρμοσμένης πολυδυνάμου αρχαίας βιολογικής δυναμικής διατροφής κυρίου Σάββα Καζά.
Ο εν λόγω ειδικός επιστήμων, ο οποίος επί 59 περίπου συναπτά έτη, έχει ερευνήσει σε ειδικά συγγράμματα σε πολλές μεγάλες βιβλιοθήκες του εξωτερικού και των Αθηνών, την Ιατρική, Φαρμακολογία και Διατροφή των αρχαίων πολιτισμένων λαών της Μεσογείου και της Εγγύς Ανατολής έχει πραγματοποιήσει κατά τα τελευταία 50 (πενήντα) έτη περίπου 1.500 πειράματα, Τα εν λόγω είδη διατροφής θα παράγονται βιοτεχνικώς και βιομηχανικώς, βάσει συνταγών και σχετικών αναφορών αρχαίων Ελλήνων ιατρών και φαρμακολόγων.
Η εν λόγο βιολογική- δυναμική διατροφή και οι μέθοδοι ίασης προγραμματίζεται να κατοχυρωθούν στον Ο.Β.Ι. ( Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας) με “ειδική δέσμη τεσσάρων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας τετραδυνάμων μεθόδων” (δηλαδή 16 πατέντες).
Τα εν λόγω προχωρημένα παρασκευάσματα περιέχουν ιχνοστοιχεία τα οποία συμβάλλουν αποτελεσματικός στην αποτοξίνωση και ισχυροποίηση του ανθρώπινου οργανισμού. Παρεμφερές πρόγραμμα προς τον σκοπό αναζωογόνησης και ισχυροποίησης του ανθρώπινου οργανισμού με αρχαιοελληνικές και σύγχρονες μεθόδους, διάρκειας τριών εβδομάδων έχει προ πολλού κοστολογηθεί και επεξεργαστεί, προς το σκοπό της εφαρμογής του, στα ειδικά ¨Κέντρα Βιοθεραπευτικής Αναζωογόνησης¨ σε διαρρυθμισμένα πεντάστερα Ξενοδοχεία.
Το εν λόγω πρόγραμμα τελεί, υπό την εποπτεία του Ινστιτούτου ¨Διοσκουρίδης¨, του Πανελλήνιου Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών και Βιοκαταναλωτών (¨ΠΑ.Σ.ΒΙΟΚ”) και της Διεθνούς Λέσχης Βιοκαλλιεργητών και Βιοκαταναλωτών (ΔΙ.ΛΕ.ΒΙΟ.ΚΑΤ) στα πλαίσια του “Προγράμματος Επιμόρφωσης και Ευεξίας Εκπαιδευτικών” παγκόσμιου εμβέλειας. Λεπτομέρειες του παρόντος προγράμματος αναφέρονται στο ειδικό Πληροφοριακό Δελτίο του Ινστιτούτου Διοσκουρίδη από 30/06/2021.
Το παρόν πρόγραμμα έχει κατατεθεί σε συμβολαιογραφείο των Αθηνών για καταχώρηση της πνευματικής ιδιοκτησίας του Ερευνητού και μέλους του Ινστιτούτου, Βοτανολόγου κ. Ελευθέριου Μακριδόπουλου.